Hur man bygger en grundläggande häst Barn

September 6

Hur man bygger en grundläggande häst Barn


Att äga hästar är ett dyrt, och de rikaste ryttare och equestriennes skämma bort ofta sina djur med påkostade stallar. Men på en budget, kommer en stolpe lada göra, och du kan bygga den själv.

Instruktioner

1 Kontrollera lokala förordningar som styr konstruktion och typer av byggnader är tillåtna på din egendom. Erhålla bygglov, om det behövs. Välj en plats som är nivå och har fast mark, och där vattnet rinner bort från ladugården.

2 Rita en lada planen på rutat papper. Radera och ändra tills nöjd. Av säkerhetsskäl och användbarhet, är en standard stall storlek 12 av 12 fot, och taket bör inte vara mindre än 8 fot hög, företrädesvis högre. För en enkel "Shedrow" stil av barn (inte alltid lämpar sig för kallare klimat), en rad med bås med ett tak satts bakåt och dörrar direkt till utsidan räcker. För en sluten lada, planera inför shedrows med en 12-fots gången mellan och en toppig tak i centrum. Plan fönster eller dörrar för att ge god ventilation.

3 Rita inlägg baserat på din slutliga skissen. Köra en påle i marken för första hörnet. Använd måttband för att bestämma placeringen av de andra hörnen, och köra ytterligare tre insatser. Knytband mellan insatserna som ett lod. Mät från hörnen och driva ytterligare insatser spola med lodlinjen att markera kvarvarande inramning stolpar, 6 fot isär.

4 Dig 30-tums-djupa hål i varje insats. Tamp 6 inches av grus i botten av varje hål för dränering. Ställa hörnen först, hälla ett betongfundament i varje hål och sätta upp stolpar, stag dem upprätt tills cementen har härdat. String en ny lod mellan hörnen, för att styra positioneringen av återstående inramning polerna, och installera dem på samma sätt.

5 Fäst takläggning stringers stadigt mellan pol toppar med pol-lada naglar; de bära tyngden av takstolar och tak. Installera fackverk; du behöver en i varje ände av ladan, plus ett (eller flera) i centrum och på avstånd hela, beroende på ladugård längd. Använd stolpar, rep eller andra hängslen för att stödja varje takstol medan du spika den på plats. Ram-spik 2-av-6 timmer över den färdiga fackverksstrukturen, placera varje bräda cirka 3 fot isär, för att fästa takpanelerna.

6 Fäst takpaneler på 2-by-6 kors styrelser takkonstruktionen. Överlappar varandra något och täta luckorna. Använda en tennremsa eller ås lock för att täcka toppen.

7 Fäst 2-by-4s med pol-lada naglar mellan ladugård inlägg, för att montera sidospår till. Ordna en brädraden nära marken, en i mitten och en på toppen. Spik 4-by-8-fot sidospår till dessa styrelser med inramning naglar, för att skapa väggar. Installera ladugårdsdörrar.

8 Bygg bås med 2-av-6-tums T & G gul tall som kickboards för varje 12-by-12-fots box. Konstruera kickboard väggar åtminstone 4 fot hög; gå högre mellan bås eller installera prefabricerade stål bar avdelare för att möjliggöra ljus och ventilation, men ändå behålla hästar åtskilda. Häng stall dörrar.

9 måla din ladugård, och fläck bås eller andra utsatta trä för utseende och väderbeständighet.

Tips

  • Överväga ledningar din ladugård för el, så att du kan få ljus att arbeta i ladugården på alla timmar. Om du inte har erfarenhet med elektriska projekt, anställa en elektriker.
  • Också överväga att köra en vattenledning till ladan, för att undvika att bära vatten till hästarna i hinkar, och att ge en tvätt område i bra väder.
  • Att ha en inomhus tvätt område, sadla hölje eller sadelkammaren, helt enkelt eliminera ett stall och omforma detta.

  

Kommentar