Agra, Indien turism

June 3

Agra, Indien turism


Agra, "The City of Taj" ligger i norra indiska delstaten Uttar Pradesh. Tillsammans med Taj Mahal, är staden känd för att ha en av Indiens största Mughal fort, en enastående mausoleum, en "baby Taj", och en livlig men kaotisk marknad som kallas en "chowk."

Staden

Agra, Indien turism

Agra är främst en industristad men prickade med arkitektoniska guldgruvor.

Ställ längs floden Yamuna, den största biflod floden Ganges i norra Indien, är Agra ligger i västra Uttar Pradesh i nordöstra delen av landet. Från och med juni 2010 i första hand jordbruks- stadens befolkning var 1.686.976.

Taj Mahal

Agra, Indien turism

Taj Mahal fantastiska vita marmorfasad bafflar och inspirerar åskådare.

Byggdes under första hälften av 17-talet av över 20.000 arbetare, som beställts av Mughal kejsaren Shah Jahan, Taj Mahal är uppsvällda torn och genomarbetade, detaljerade arkitekturen har lockat konstnärer, poeter och nyfikna turister i årtionden. Känd som en av de största testamenten att älska, är Taj ett mausoleum kejsaren uppdrag att hedra sin fru, Mumtaz, efter att hon gått bort att föda sitt 14: e barn.

Besöker Taj Mahal

Agra, Indien turism

Turister kan promenera längs egenskapen Taj, in i byggnaden och tour de expansiva trädgårdar.

Från och med 2010, är ​​Taj Mahal öppen för turister från 06:00 till 07:00 varje dag utom fredag, när den stänger för bön. Taj Mahal är också öppet för månsken visning från 20:30 tills 00:30, två dagar före och efter varje fullmåne.

Utlänningar betala en Rs. 250 ($ 5) ingångs skatt som går till det arkeologiska Society i Indien och en Rs. 500 ($ 10) vägtull skatt till Agra Development Authority. Indiska medborgare betalar bara skivor. 20 (50 cent). Barn som är yngre än 15 år in i Taj gratis. För att besöka Taj Mahal för en halvtimmes natt tur kostar Rs. 750 ($ 16) för utlänningar och Rs. 500 (10 $) för indiska medborgare. Turister måste köpa nattliga biljetterna 24 timmar i förväg från det arkeologiska Survey of India kontor på Mall Road.

Sevärdheter Beyond Taj

Agra, Indien turism

Agra Fort, gjord av röd sandsten, skapar en del av en palats muromgärdade staden.

Liksom Taj Mahal, den 16: e-talet Agra Fort - är en UNESCO: s världsarvslista - även känd som Lal Qila, Fort Rouge och Röda fortet i Agra. Från och med juni 2010 turister som besöker Fort och Taj på samma dag får en Rs. 50 ($ 1) rabatt på biljettpriset.

Itimad-ud-Daulah, grav Mizra Ghiyas Beg, är en annan av Agra attraktioner. Detta persisk adelsman var kejsar Jehangir s Wazir, eller chief minister och hans viloplats, byggdes mellan 1622 och 1628, är känd som "Baby Taj."

Akbars Mausoleum, en sandsten och marmor jätte, firar den ultimata Mughal kejsaren Akbar den store. Besökare in i graven genom jätten gården och under en utarbetad gateway. Byggd av röd sandsten inläggningar med vita marmormönster, har mausoleum tre våningar minareter och höga lök-toppad torn i varje hörn.

När Gå

Den ideala tiden att besöka Agra är mellan november och mitten av februari, när vädret är svalare. Mars till Maj är de varmaste månaderna, och monsunsäsongen anländer i slutet av juni, vilket andrum från värmen tillsammans med hårt regn och fukt.

Några av stadens största årliga festivaler inkluderar 10 dagars Taj Mahotsav i februari, som firar våren och Kailash mässan, som hölls i slutet av juni på Kailash Shiva tempel sju miles (12km) utanför Agra.

Transport och boende

Flera företag erbjuder samma dag, rundresa paket som inkluderar Delhi-Agra-Delhi tågbiljetter, överföringar, taxi, en guide, frukost, middag och lunchbuffé i ett femstjärnigt hotell i Agra för $ 99 per person. Du kan också göra resan med bil för runt $ 130 per person. Dessa priser inkluderar inte inträdesavgifter till attraktioner, som i allmänhet börjar på $ 10.

Bussar kör varje timme från Delhi till Agra, och turister kan tåg till Agra centralstation, Agra Cantt. Alternativt kan du flyga till Agra Airport från större indiska städer.

Hotell i Agra sträcker sig från lyxiga ($ 565 eller RS. 26.000 per natt) till standard ($ 77 eller Rs. 3500 per natt).

Varning

US Department of State webbplats varnar för att resenärer bör vara medveten om bedrägerier mot utländska resenärer i Agra. Bedrägerier riktar i allmänhet yngre resenärer och involvera förslag som pengar kan göras genom att privat transport av ädelstenar eller guld eller genom att leverera dyra mattor, förmodligen samtidigt undvika tullar.


  

Kommentar