Guinea Pig Cage Tvätta procedurer

July 28

Guinea Pig Cage Tvätta procedurer


Rengöring marsvin burar bör vara en daglig del av marsvin vård. Det är bäst att ta bort våta fläckar varje dag och göra en genom förändring av strö en gång eller två gånger i veckan, beroende på hur många marsvin lever i buren. Enligt boken "Guinea Pig" av Audrey Pavia, bör själva buren tvättas en gång i veckan.

säkra Marsvin

Marsvin (även känd som marsvin) bör inte vara i buren när den rengörs. De bör antingen placeras i en annan bur, i en katt bärare eller annan bur som används för att transportera marsvin till veterinären, eller i en säker lekplats inne i hemmet. Innehavet område måste vara väl ventilerat och bort från utkast eller direkt solljus. En säker lekplats behövs för marsvin att utöva på en daglig basis. Det måste vara borta från andra husdjur, elektriska sladdar eller några små utrymmen under möbler eller i väggar där marsvin kan fastna. Marsvinen kan placeras där direkt före bur rengöring börjar.

Tvättning

Alla av strö insidan av buren tas bort. Lämna inte några i tro att det är ren och torr och kan därför användas lite längre. Det kommer fortfarande att hysa bakterier som kan göra marsvin sjuka. Ta buren till badkaret eller utanför. Använd en gammal spatel eller kattsand scooper att skrapa bort eventuella härdade klumpar. Blanda en del vanligt blekmedel till 20 delar varmt vatten och skrubba bur med det. Använd inte andra rengöringsprodukter såsom Lysol eftersom de kommer att vara alldeles för stark för ett marsvin andningssystem att hantera. Torka buren.

Strö

I "Guinea Pig Man" Peter Gurney förespråkade att använda tidningen för bottenskiktet av sängkläder, sedan placera ett tjockt lager av hö och spån på toppen. När det är dags att rengöra sina stora burar, som kan rymma upp till 30 marsvin, Peter Gurney rullade helt enkelt upp tidningen. Tidningspapper är inte bra för marsvin att svälja, så vanligt papper är bäst. Vissa människor använder ett lager av gamla handdukar och sedan placera strö ovanpå. Dessa gamla handdukar skulle behöva antingen kastas ut eller tvättas i milt rengöringsmedel varje gång buren rengörs. Var noga med att rengöra utspilld strö runt buren och lekplats så bakterier inte har en chans att växa.


  

Kommentar