Hur man kan förebygga anfall hos hundar

July 29

Titta på din hund har ett anfall kan vara hjärtskärande, men det finns åtgärder du kan vidta för att förhindra. Ta din hund till en veterinär är det första steget du kan göra mot att förhindra kramper, men det finns andra förändringar som kommer att förbättra sin hälsa. Förändringar i din hunds kost och motion samt eliminera toxiner och triggers i hans omgivning är alla sätt att förhindra kramper i din hund.

Instruktioner

1 Ta din hund till en veterinär för en diagnos. Även om den vanligaste orsaken till anfall är epilepsi, några andra orsaker är förgiftning, hypoglykemi och ibland leversjukdom eller njursvikt.

2 Följ din veterinär behandling program för att hantera anfall. Beroende på hur ofta din hund har kramper samt varaktigheten av anfallen, kan din veterinär förskriva kramplösande läkemedel.

3 eliminera farliga gifter i din trädgård och hus som kan utlösa din hunds anfall. Några möjliga källor till dessa gifter kan inkludera lopp behandling du använder på din hund, liksom några av städare och även golvpolish som används i hemmet.

4 Håll ett regelbundet träningsprogram för din hund. Det är fördelaktigt för hans hälsa och kan bidra till att förhindra anfall. Var noga med att ta det lugnt på en äldre hund eller en hund som har regelbundna anfall. Alltid rådfråga din veterinär med eventuella problem som du kan ha.

5 Mata din hund livsmedel av hög kvalitet som är fri från konserveringsmedel eller göra hemlagad hundmat för honom. Konserveringsmedel såsom BHA, BHT och ethoxquin kan orsaka kramper hos hundar. Se "Dr Pitcairn s Complete Guide till Natural Health för hundar och katter" av Richard H. Pitcairn för många hög kvalitet, hemlagad hundmat recept.

6 nära samarbete med din veterinär för att utveckla ett tillskott program som kan hjälpa din hund. En brist i B-vitaminkomplexet kan utlösa anfall hos hundar. Ett tillägg som rekommenderas av din veterinär kan hjälpa till att förhindra anfall.

7 Ta bort din hund från miljö beslag triggers såsom blinkande lampor, högljudda leksaker, höga ljud eller andra fall där din hund kan få alltför upphetsad eller irriterad.

Tips

  • Om din hund har ett anfall, behålla lugnet. Ditt huvudsakliga mål är att hålla din hund från att falla och skada sig själv, men försök att lugna henne också. Darleen Rudnick, husdjur nutritionist och grundare av rent husdjur, rekommenderar att du administrerar en msk. honung för större husdjur och 1 tsk. honung för mindre husdjur om du märker att din hund är på väg att gå in i ett anfall. Ge inte din hund något medan han har beslag.
  • Om din hund är på kaliumbromid att kontrollera sina anfall, byta till en ny mat långsamt och hålla natriumhalten samma så absorptionen av kaliumbromid inte fluktuerar.

  

Kommentar