Hur man använder TVP stället för brödsmulor

October 29

Hur man använder TVP stället för brödsmulor


TVP eller Textur vegetabiliskt protein, är en näringsrik tillägg till varje måltid. Bearbetat från sojamjöl, är TVP hög halt av protein och fettfritt. Dess konsistens, när den kokas, är mycket lik den hos kött, och det kommer i en mängd olika former för användning i stir-fries, pastasåser och många andra applikationer. Den kan köpas torkas och vanligtvis kräver rehydratisering före matlagning. På grund av dess smulig textur, kan TVP användas som ett proteinrikt substitut för brödsmulor. Det är ett bra alternativ för människor som ansluter sig till en glutenfri diet eller som lider av celiaki.

Instruktioner

1 Välja TVP som är i flingform. Även om detta är den vanligaste formen, många butiker erbjuder större TVP bitar eller remsor, som är avsedda för wok eller grytor. Flingorna är den minsta formen av TVP, och den närmaste storlek brödsmulor.

2 Mät TVP i samma mängd ditt recept efterlyser brödsmulor. Häll TVP i matberedaren och puls några gånger tills det är ungefär samma konsistens som brödsmulor. TVP också kan lämnas omalda för att uppnå en chunkier, crunchier textur.

3 Fortsätt med receptet som vanligt. Om du använder TVP som en panering för friterade eller stekta livsmedel, säsongen "smulor" med kryddor som du väljer för extra smak. TVP har inte mycket smak i sig.

4 Vid användning av TVP "brödsmulor" som ett fyllmedel, som i köttbullar eller köttfärslimpa, blöt TVP innan du använder den. Placera den önskade mängden TVP i en skål och täck med varmt vatten tills delvis rehydratiserade men ändå fast. Detta kommer att undvika oönskade krispighet i ditt recept.


  

Kommentar