Hur man lagrar Pasta Sauce

December 18

Hur man lagrar Pasta Sauce


Korrekt pasta sås lagrings tips kan komma väl till pass om du har lagras under en stor försäljning i affären eller du behöver bara lagra överblivna sås. Pastasås kommer i burkar som är tillräckligt stora för flera mindre måltider, så använd alla rester för att undvika slöseri mat. Tappa färska örter som rosmarin, timjan eller basilika i såsen kan fräscha upp sin smak och tillsätt en liten kick till din pasta maträtt.

Instruktioner

oöppnad Sauce

1 Låt såsen oöppnad sin flaska för att maximera dess hållbarhet. Lufttäta tätningar gör såsen mindre mottaglig för bakterier.

2 Placera burken pasta sås i ett köksskåp, eller någon som håller både torr och sval.

3 Användas av "Sell med" datum, som vanligtvis finns på pastasås lock eller på botten av burken. Tillverkarens datum anger hur länge såsen kommer att bibehålla optimal kvalitet.

4 Lukta på sås om du använder den efter "sälja av" datum. Såsen kommer att stanna bra efter den dag så länge som det inte har öppnats, enligt hållbarhetstid guide, "Still Tasty", men kontrollera att det inte har gått dåligt med näsan som en guide. Om såsen luktar illa, inte äta det.

Öppnade Pasta Sauce

5 Placera en öppnad burk pastasås i kylskåpet efter att ha bytt locket och säkra den ordentligt. Den kanadensiska partnerskap för konsument livsmedelssäkerhet utbildning rekommenderar att såsen inom fem dagar. Om lagring av hemlagad pasta sås, häll det i en förvarings matbehållare och placera den i kylskåpet.

6 Häll såsen i en frys-säker behållare med en pull-off lock för längre förvaring. Frys sås kommer att förlänga dess hållbarhet till upp till tre månader.

7 Avfrosta såsen genom att sänka ned hela behållaren i vatten. När såsen mjuknar, häll det i en kastrull för att värma.


  

Kommentar