Hur Spray en katt för loppor

May 11

Hur Spray en katt för loppor


De mest moderna och veterinär rekommenderade lopp sprayer har låg toxicitet, samtidigt som den är effektiv mot loppor. Låg giftighet är viktigt eftersom katter ständigt slicka sin päls och hud, intag allt som är på den. De flesta katter kommer inte att vara mycket toleranta mot loppor spray, eftersom det gör dem att känna sig våt och allmänt otrevligt. Trots sannolikheten för att en katt inte lätt kommer att samarbeta med en spruta, är det mycket viktigt att befria djur av loppor. Lopp sprayer har tagit en baksätet nyligen att upptäcka på behandlingar som lätt appliceras på baksidan av kattens hals. Ändå kan sprayer fortfarande köpas och förbli effektiva.

Instruktioner

Prep Katten

1 Välj en tid att spraya katt när den känner fyllig och lugn. Om katten är känslan vild eller lekfulla, kommer det att bli svårare att få katten att sitta still.

2 Borsta katten före sprutning för att avlägsna eventuella lösa hår eller mattor som kommer att göra processen mer rörigt. Oroa dig inte om att göra ett grundligt arbete, bara få de viktigaste områdena som baksidan, sidor, mage och svans.

3 Fäst kattens naglar om det inte är de-klöst. Detta kommer att spara den person eller personer som ansöker sprayen från smärtsamma repor. De flesta katter kommer att försöka fly samtidigt som besprutas, och kommer att repa den som håller dem på plats.

Tillämpa Flea Spray

4 har en partner att hålla katten säkert antingen på hans knä eller på marken. Se till att han bär latexhandskar och gamla kläder. Utomhus är det bästa stället att tillämpa loppa spray. Om detta inte är möjligt, använda ett badrum. Om ensam tillämpa spray, använda en sele koppel för att ge ett grepp och hålla kitty från att fly.

5 täcka försiktigt kattens huvud och öron med en gammal handduk eller stor trasa för att hålla loppor sprutar ut från kattens mun, näsa, ögon och öron. Det kan också bidra till att lugna katten.

6 Sätt på latexhandskar.

7 Ruffle kattens päls med ena handen medan sprutning loppan spray med den andra. Få vätskan grundligt in i pälsen och på huden. Spraya alla delar av katten upp till halsen. Pälsen skall vara fuktigt att väta. Vissa märken av loppor sprut rekommenderar en till två pumpar per pund av djur.

8 Ta bort handduken från kattens huvud. Sprutan gäller sedan sprej för handflatorna och försiktigt gnuggar runt kattens öron, haka och ansikte, försiktigt så att inte få någon vätska i ögon, näsa eller mun.

Efter Spray

9 Om katten gör det möjligt, borste eller kamma pälsen igen kort för att undvika mattor och trassel.

10 Låt katten att slicka i sig. sprut låg toxicitet skadar inte katten. Slickande kommer att hjälpa katten att lugna ner och brudgummen sin päls.

11 Se till att katten har en lugn, lugn plats att gå att slå sig ner efter sprutbehandling. Katten kommer att vara normal själv snart, men bättre eftersom det kommer att vara loppor-fri.

Tips

  • Använd endast lopp sprej för katter.
  • Använd inte en aktuell loppa förebyggande rätt efter att ha använt en loppa spray.

  

Kommentar