Hur gör jag fast läderkoraller till en Live Rock?

April 22

Hur gör jag fast läderkoraller till en Live Rock?


Saltvatten akvarier anses av de flesta entusiaster för att vara den svåraste typen av tanken för att underhålla. Saltvatten fiskar och växter är mer känsliga för förändringar i sin omgivning än sötvattensarter, och kan dö av små förändringar i tanken. Läder korall är stor art av korall populära för sin ljusa färg. Fästa läder korall leva sten i akvariet är inte så svårt som det låter.

Instruktioner

1 Välj en lämplig stjälk att trimma. Läder korall är tillverkade av ett flertal utskjutande armar, något som kan flyttas till en annan rock. Skär stjälken bort från basen av korall med saxen, vilket gör ett rent snitt för att frigöra stjälken.

2 Fyll en stor skål med vatten från ditt akvarium och placera stenen inuti. Tillåter stenen att sitta i skålen och komma till samma temperatur som vattnet för att undvika att chocka koraller.

3 Lägg koraller på en pappershandduk, tillämpa ett tjockt lager av superlim till ena kanten av snittet. Tryck på den limmade kanten mot berget, håller försiktigt på plats i 30 sekunder för att säkra koraller till berget. Koraller kan andas tjockt slem från den skurna änden, men det är normalt och kommer att bidra till att binda koraller till berget.

4 Överför rock och korall till ditt akvarium, ställer in det nära filtret för att ge gott om ström till helande koraller. Låt huven ljus, som ljus stimulerar slemproduktion och hastigheter läkning. Som korall läker, kommer unglued änden av korall fästa sig till berget och börja växa nya stjälkar.

Tips

  • Du kan använda någon typ av superlim för att fästa koraller. Var försiktig för att inte limning fingrarna korall eller rock.
  • Flytta inte koraller från tank till tank. Frekventa överföringar kan störa koraller och hindra den från att fästa till berget.

  

Kommentar