Visa och Passkrav

September 15

Dessa dagar, säkerhet kring internationella resor är hårdare än någonsin, och det fortsätter att förändras. Genom att känna till kraven för visum och pass kan hjälpa dig att starta din resa på höger fot.

När Visum krävs

Det finns två typer av viseringar: invandrare och non-immigrant. En invandrare visum skulle krävas av någon kommer till ett annat land med avsikt att flytta dit. En non-immigrant visum skulle användas när någon planerar att studera, resa eller arbete i ett annat land. Specifika länder sätter sina egna visumkrav. Vissa länder är en del av Visa Waiver-programmet och får inte ens kräva visum för resenärer som uppfyller vissa krav. Utrikesdepartementet webbplats är ett bra ställe att börja söka efter information.

Skaffa visum

Om du är en amerikansk medborgare som ska resa utomlands, kontakta konsulatet eller ambassaden för det landet. Om du är en utlänning som reser till USA, kontakta amerikanska konsulatet eller ambassad närmast dig för visumkrav. Du kommer sannolikt att behöva boka tid. Du kommer också att behöva betala avgifter, som varierar beroende på plats. Dokumentation som krävs kan variera, men åtminstone du behöver ett giltigt pass, program och dokument som stöder ditt syfte för resor visum - dessa skulle vara relaterade till ditt arbete, studier eller resrutt. Kontrollera med konsulatet eller ambassaden för specifika detaljer.

När pass krävs

Pass krävs för alla internationella resor. kommer amerikanska medborgare behöver visa pass vid främmande införselorten som en flygplats, måste de också visa en när åter in i landet inte bara. Detta är nödvändigt oavsett ålder; barn måste ha ett eget pass.

Skaffa ett pass

Amerikanska medborgare få ett pass genom att fylla i lämplig form och skicka den, tillsammans med två bilder av den angivna storleken, krävs former av identifiering och avgiften. Blanketten finns på nätet eller i pappersform från olika bearbetnings platser runt om i landet. Se utrikesdepartementets hemsida för Passport Acceptans Facility platser.

undantag

I några väldefinierade situationer, såsom att resa landvägen direkt till och från Kanada, kan vissa andra identifierings användas i stället för ett pass. Den västra halvklotet Travel Initiative, som omfattar Kanada, Mexiko, Bermuda och 17 karibiska nationer definierar kompatibla resedokument för regionen. Se US Department of Homeland Security hemsida för mer information.

varningar

Planera framåt. Skaffa pass eller visum kan vara en långdragen process, så börja så snart du lär du kommer att resa. Dessutom innebär innehar en visering och / eller pass inte garantera tillträde till ett land. Du kommer att behöva presentera dina resehandlingar och bli antagen på din ingångspunkt.


  

Kommentar