Vad kan användas för att ersätta för att förkorta i Bakning Kex?

June 19

Vad kan användas för att ersätta för att förkorta i Bakning Kex?


Ordet "kex" betyder olika saker i olika länder. Roten till ordet betyder "två gånger bakade," vilket tyder på en krispigt och torr mellanmål, enligt livsmedelsvetenskap författaren Harold McGee. I USA har termen utvecklats för att hänvisa till ett anbud bakverk. Amerikanska kex få vanligtvis sina avflagning från en fast fett, såsom vegetabiliskt matfett. Medan vegetabiliska förkortning har en mild smak och en lång hållbarhet, kan oro sina trans fetthalt och hälsoeffekter gör du söker en ersättare.

Smör

Du kan handla en lika stor mängd stick smör för mängden vegetabiliskt matfett krävde i ett kex recept. Resultaten kommer inte att vara exakt densamma. För en sak, är smör oftast bara 80 procent fett, medan vegetabiliskt matfett är 100 procent fett, så texturen av kexen blir torrare. Förkortning hjälper kex brun mer också. Smör kommer också att lägga en smörig smak till de färdiga kex. Du måste hålla smöret svalare när du lägger till det än du skulle förkorta, eftersom det smälter snabbare, vilket kommer att förändra strukturen på de färdiga kex.

Ister

Om du inte är vegetarian och inte undvika fläskprodukter, kan du handla vegetabiliskt matfett krävde med en lika stor mängd ister. Liksom matfett, har ister en mild smak, så det kommer inte att ändra smaken av dina kex. Använda ister i stället för smör resulterar i en mjukare kex, enligt Sam Sifton av "The New York Times." Ister har en annan fet makeup än förkorta eller smör. Det är faktiskt lägre i mättat fett än smör.

stick Margarin

Pinne margarin, som smör, är åtminstone 80 procent fett. Den har inte samma smak som smör, dock, och har en lägre smältpunkt än vegetabiliskt matfett, så vissa kockar föredrar att inte använda den. Men om du undviker mejeri eller animaliska produkter och är orolig för transfetter i vegetabiliska förkortning, kan margarin vara en lämplig ersättare. Välj margarinet du använder noggrant, eftersom vissa märken gör innehåller transfetter. Andra kanske innehålla animaliska ingredienser, såsom kasein eller vassle, som du behöver för att hålla utkik efter om du är vegan. Undvik att använda bred margariner, eftersom de kombineras med luft för att ge dem en mjukare konsistens och inte fungerar bra i bakning.

flytande fetter

Det finns en stor skillnad mellan fasta fetter och flytande fetter. Användning av ett flytande fett, såsom olivolja eller rapsolja, som en ersättning för matfett kan vara svårt. Eftersom oljan är flytande vid rumstemperatur, om du använder en lika stor mängd som ett substitut, kommer ni att sluta med en fet kex. Olja kommer inte att ge kex struktur hur en fast fett kommer heller. Vissa typer av olja, såsom extra virgin olivolja eller sesamolja, kommer att ge kex en distinkt smak och är inte idealiskt.


  

Kommentar