Hur Breed Basset Hounds hemma

June 18

Basset Hound är en populär typ av hund i många länder runt om i världen. Lätt att känna igen genom sin långa kropp, kortväxthet och långa hängande öron, har Basset ägts av kungar och bönder i århundraden. Basset Hounds är i allmänhet godmodiga, kärleksfulla hundar som är mycket intelligent och anpassar sig väl till de flesta livssituationer. Avel Basset Hounds kan vara en mödosam process, men en kull av friska Basset valpar kan värma även de strängaste av hjärtan.

Instruktioner

Hur Breed Basset Hounds hemma

1 Planera ett möte för att ha din kvinnliga undersökas av en veterinär. På grund av den långa, låga struktur Bassethund, genetiska sjukdomar såsom höft och armbåge dysplasi och luxating patellas är vanliga i rasen. Din veterinär kommer att ge henne en grundlig fysisk att se till att hon är fri från genetiska förutsättningar och optimal avel skick.

2 Välj en lämplig avelshund för din kvinnliga. Du bör välja en hane som är också fri från överförbara förhållanden och som är ett bra exemplar av rasen. En god kvalitet Basset kommer att vara strukturellt korrekt, med en lång, fast tillbaka, raka, låg-uppsättning ben och en tung benstomme. En bra Basset kommer också att ha en enkel, avslappnade attityd och vara mycket lugn, tålamod och visa intresse för sin omgivning. Hanen bör också vara ungefär lika stor som din kvinnliga för att förhindra problem med stora valpar under förlossningen.

3 Bestäm när din kvinnliga värmecykel beror. Hundar är typiskt i värme i cirka tre veckor, med sin mest fertila period inträffar runt dag nr 12. Vissa kvinnor kommer att vara mottaglig utanför denna period, men hon kommer lättast att acceptera hanen medan mest fertila.

4 Placera manligt och kvinnligt i ett lugnt, ostört läge och ge dem möjlighet att undersöka varandra. De kommer att undersöka och sniffar varandra. Om honan är mottaglig hon gör det möjligt för män att montera henne och parning sker. Observera dem noga och separera dem om någon hund verkar svarar för att förhindra skador.

5 Följ upp med din veterinär efter parning har skett för att avgöra om avel var framgångsrik. Cirka 25 dagar efter avel, kommer din veterinär att kunna upptäcka valpar "hjärtslag och bekräfta graviditeten. En X-ray kan utföras efter dag nr 45 för att ge dig och din veterinär en korrekt räkningen på hur många valpar som väntar.

6 Ställ in din valp området runt 55 dagar efter parning. En typisk hund graviditet varar 63 dagar, så att förbereda din valp området några dagar i förväg kommer att ge din tjej att kapsla och göra rutan bekväm. Pad sängen med rena handdukar eller filtar och några av hennes favorit leksaker att göra henne så bekväm som möjligt.

7 Ta din kvinnliga temperatur två gånger om dagen i veckan fram till hennes förfallodagen. En hund normala temperaturen ligger runt 101 grader, och det kommer att sjunka med en grad eller två inom 24 arbetstimmar. Skriv dina resultat ner så att du kan hjälpa precisera när hennes sammandragningar börjar. Du kommer att märka sina magmusklerna är att dra åt och lossa som hennes sammandragningar börjar. Till en början kommer de att vara sporadisk och placerade långt ifrån varandra, men som arbetskraft fortskrider kommer de att bli allt vanligare och kommer i stadig steg precis som mänskliga sammandragningar göra.

8 Följ din tjej nära som hennes arbets varelser, men inte störa henne. Hon kommer att börja flämtande, pacing och kretsande som hennes sammandragningar börjar och magen kommer att visas utsträckt och tät. Den första valpen ska visas inom en timme från början av arbetskraft, med resterande valpar kommer inom 30 minuter från varandra. På grund av de långa ryggar och tättsittande höfter deras struktur, kan Basset Hounds har svårt att föda naturligt, så ring din veterinär om mer än en halvtimme passerar mellan valpar.

9 Titta på din hona och hennes nya valpar tätt efter födseln. Basset valpar är små och kan få kylda lätt, så placera dem på en värmedyna eller slå en värmelampa på dem för att hålla dem varma. Se till att valparna ammar bra och att din kvinnliga återupptar normal mat- och dryckesvanor för att producera tillräckligt med mjölk för kullen. Hantera valparna så lite som möjligt för att ge dem tid att binda och att ge din kvinnliga gott om tid att lära känna sin nya familj.

Tips

  • Endast föder din Bassethund om du har tillräckligt med riktiga hem uppradade att ta dem. Tusentals hundar överges varje år och det finns ingen anledning att bidra till att den överbefolkning.
  • häckar aldrig en Bassethund med genetiska förutsättningar. Det är oansvarigt att producera valpar med möjlighet till hälsoproblem och kommer bara att resultera i onödiga veterinär räkningar och sorg på grund av sjuka valpar.

  

Kommentar