Typer av italiensk pasta

June 26

Typer av italiensk pasta


För så enkelt som pasta ingredienser, mjöl och vatten, detta italiensk mat presenterar ett stort utbud av storlekar och former för att äta med såser och grytor, soppor och grytor. Eftersom den inte har någon stark smak av sin egen, tar pasta på den variant av vad det är ihopkopplad med. Ofta är detta en stadig tomatsås med kött eller en tjock och krämig sås. Många av formerna är förknippade med traditionella rätter, men pasta är något utbytbara. Deras former faller in i flera kategorier.

röret Pasta

Typer av italiensk pasta

Makaroner är en ihålig och böjda pasta.

Deg som extruderas på ett sätt som skapar en ihålig pasta kallas röret pasta. Det mest kända röret pasta är makaroner, som kommer i en mängd olika storlekar. Makaroner är grunden för komfort mat, makaroner och ost. Större rör såsom ziti bakas med kryddig kött och tomatsås och mozzarellaost. Penne pasta har vinkel nedskärningar och är en ofta valt pasta för grytor. Pasta fagioli, en böna och makaroner skålen och minestrone båda använder en liten, kort pasta kallas ditalini. Manicotti är en mycket stor tub pasta som typiskt är fylld med ricotta ost och täckt med en tomatsås, och är öppen i båda ändar.

Strand och band

Typer av italiensk pasta

Spagetti och köttbullar är en välsmakande strand pasta maträtt.

Strand pasta såsom angel hair och spagetti är roliga pasta som får twirled på gaffeln. Korrekt äts med gaffeln i ena handen och en stor sked i den andra för att hjälpa till med snurrande, dessa pasta fungerar bäst med fasthållande, gräddiga såser såsom Alfredo eller cheddarost såser. Ett undantag är spaghetti, som ofta serveras med en köttig tomatsås. Ribbon pasta är platt. De kan likna sträng pasta, som med fettuccine eller linguine, eller de kan skäras i en- eller två-tums platt nudlar. Lasagne nudlar är långa, platta nudlar med volangkanter.

fylld pasta

Typer av italiensk pasta

Tortellini är fylld med ost och kött kombinationer.

Vissa pasta hålla salta som förseglas inuti dem. Fyllning är gjorda av ost, kött eller en kombination av båda. Ravioli har kött och fisk och skaldjur och är vanligtvis fyrkantig. Denna pasta kokas och sedan serveras i en tomatsås. Tortellini är oftast bildas runt en fyllning av ost eller köttfärs. Som med ravioli, är det också kokt, ibland i soppor eller i vatten när den används i en gryta. Ost tortellini par väl med grytor som innehåller kyckling eller italienska sausage.This fylld pasta kan köpas färska eller torkade.

formade Pastas

Typer av italiensk pasta

Fusili finns i flera färger för att lysa upp en maträtt.

Formade pasta lägga nyhet till en pasta maträtt. Bowtie-formad farfalle är en bra pasta för att blandas med wokade ingredienser. Snäckskal finns i flera storlekar och göra en bra pasta för en kall skaldjurssallad. Mycket stora snäckor är fyllda med en ricotta blandningen och täckt med tomatsås. Fusilli, eller korkskruv pasta, äts kall som en pasta sallad eller ingår i gryträtter. Fusilli kommer i dekorativa färger; röd från tillsatsen av tomat till degen och grönt från tillsatsen av spenat. Barn älskar vagnshjul pasta, som kallas ruote. Radiatore kallas så eftersom den är formad som en radiator, håller krämiga såser vackert.

Tiny Pasta

Typer av italiensk pasta

Soppor med alfabeto pasta föra leenden till barnen.

Tiny italiensk pasta, som kallas Pastini, finner sin väg in i soppor och grytor. Stjärnformad Pastini, kallad Stelline, tillagas i hönsbuljong och ofta för barn. Occhi di Pernice, eller små pastaringar, och alfabeto, eller alfabet pasta presenteras i buljonger och grönsakssoppor. Orzo är en ris-formad pasta som serveras som tilltugg eller som en ingrediens i en gryta-typ maträtt. Den är antingen kokt och avrunnen eller det är täckt och ångas på ett sätt som liknar ris. Grönsaker som spenat, broccoli och morötter sätts ofta till orzo rätter.


  

Kommentar