Vad gör man med långt hår?

May 2

Om du är en kvinna med långt hår, kan du få en hel del uppmärksamhet från män. Långt hår har länge varit en standard av konventionell skönhet.
Vackra, glänsande, friska lås är svårt att missa.
Om du är en man med långt hår, är du sannolikt att vara tillräckligt ung för att vara en student eller, som en vuxen, som arbetar på ett kreativt område där män inte behöver bära håret kort.
Läs mer om hur du spelar upp din kronan, oavsett om du är man eller kvinna.

Identifiering

För kvinnor är långt hår löst definieras som hår som är längre än axellångt. För män är denna definition mer konservativt: Hår längre än 1,75 inches anses långt hår.
Olika tidsperioder kräver olika hår mode. På 1970-talet, stora Afros var populära. Hippies av båda könen sported långt, rakt hår skildes i mitten. Broadwaymusikalen "Hair" presenterade många aktörer, manliga och kvinnliga, med mycket långa, tjocka hår, symboliserar återgång till naturen och oinskränkt kreativ frihet att många identifieras med under denna tid.

överväganden

Faktorer som med raka, kommer lockigt eller bearbetade hår diktera hur man bäst hand om och stil långt hår.
Torrt rakt hår kommer att kräva en mild schampo och djup konditionering. Trimning kluvna toppar kommer att resultera i en mer polerat utseende. Få frisyrer åtminstone en gång var tredje månad.
Lockigt hår kan frizz och kräver ett balsam som appliceras endast till rötterna och inte i hårbotten, där håret produkt kan skapa bygga upp och blir tung och oattraktiv.
Talg är olja som utsöndras vid hudens yta och kan bygga upp med alltför tunga hårbalsam. Satsa på en ljusare balsam som sköljs ut och / eller spraya en lätt fuktighetskräm på håret, med fokus på undersidan av håret nära hårbotten.
Mycket tjock, långt hår kan skäras så att det är skiktad och tunnas ut för att förhindra en tung ridå av hår från skymmer ansiktet.
Unga flickor kan komma undan med att bära sitt hår tjock, lång och full. De flesta vuxna kan finna den stilen alltför tidskrävande att ta hand om. Satsa i stället för en lång, skiktad snitt som ramar in ansiktet och skapa en ljusare känsla, eftersom det är bokstavligen mindre volym och vikt.

missuppfattningar

En missuppfattning är att långt hår är strikt för kvinnor yngre än 40. Detta kan ha varit konventionell visdom, men som baby boomers har överträffat 50 års ålder, många kvinnor fortsätter att idrotten långt hår i lager, moderiktiga stilar. Det är inte längre de rigueur att hugga håret axellångt eller kortare när en kvinna når 40.
Män, å andra sidan, kan ha större frihet för långa frisyrer nu än även under 70-talet, när hippies förde mycket långa hår i mode för båda könen.
Beroende på branschen du arbetar i, är längre hår för män inte längre ses som ett tecken på subversiv beteende. Det finns människor i alla samhällsskikt bär hår förbi axeln och även i välskötta hästsvansar.

Varning

Även de allmänt progressiva sociala sedvänjor i USA tillåter både män och kvinnor att idrotten långt hår, räkna ut själv om långt hår är verkligen din starka sida.
Det finns längre guppar för kvinnor. Vissa stilar för män är nära beskäras runt öronen och nacken och har längd över toppen, ger intryck av längre hår med mer förlåtande lager och form.
Det kan finnas en tendens att helt enkelt bära långt hår bara för att du har möjlighet att växa håret så lång - men i själva verket är resultatet rörigt, oprofessionellt och opassande. Arbetet med en professionell stylist för att avgöra om det är dags för en ny stil.

Förebyggande / Lösning

Det finns program tillgängliga som överlagra olika frisyrer på en bild av ditt ansikte, så att du kan se vilken stil är mest smickrande.
Oavsett stil eller längd du väljer, hålla håret i gott skick: Shampoo åtminstone varannan dag, undvika övertorkning med locktänger eller kemiska perms och få det skär var 90 dagar.
Djupa skick håret en gång i veckan eller mer om du har mycket torrt hår eller bor i en torr plats.
Ungdomens källa inte är bosatt i längden på håret, men i förmågan att använda vad du har till din fördel. Det assuredness och förtroende är uppfriskande i alla åldrar. Låt din kronan glans.


  

Kommentar