Information om Blancherings Fiddleheads

January 8

Information om Blancherings Fiddleheads


Fiddlehead ormbunkar, även kallad pohole eller struts ormbunkar, är våren delikatess. Deras tätt böjda, ätbara ormbunksblad har en sparris eller böna-liknande smak. Skotten skördas innan de vecklar ut, när de är ungefär 2 inches lång - vanligtvis inom två veckor. Fiddleheads varar bara två till tre dagar i kylskåp, men kan frysas om blanched först.

välja Fiddleheads

Välj små, skarpa och väl böjda Fiddlehead ormbunkar med en klargrön färg och ingen missfärgning. De samlas vilda under våren i New England och Kanada, och kan hittas i specialvaror marknader under den tiden. Refrigerate hårt lindad i upp till tre dagar. Var försiktig om frestas att samla vilda fiddleheads på egen hand; några liknande utseende ormbunkar är giftiga.

framställning Fiddleheads

Tvätta fiddleheads under rinnande vatten, gnugga bort eventuella pappersliknande våg, och trimma ändarna.

Blanche och Frys

Ta sex till åtta koppar vatten till en koka. Koka fiddleheads i två minuter, sedan kasta i en skål med isvatten att svalna. När sval och torr, frysa dem i en tätt försluten behållare.

Serveringsförslag

Fräs fiddleheads med vitlök och örter, eller tjäna dem råa i sallad med vinägrett dressing. Stek med svamp, lök och räkor för en läcker huvudrätt maträtt. Servera inlagda fiddleheads med hamburgare och smörgåsar under hela året.


  

Kommentar