Hur man undviker att förlora elasticitet i ansiktet

February 23

Hur man undviker att förlora elasticitet i ansiktet


Oavsett hur hårt du försöker, det finns inga undvika åldrande hud; processen är naturligt. American Academy of Dermatology säger denna process börjar i din mitten av 20-talet, och visar upp i ansiktet år senare. Även om du inte kan förhindra förlorade hudens elasticitet, kan du vidta åtgärder för att minska uppkomsten av åldrande.

elasticitet Förklarat

Elasticitet hänvisar till förmågan hos huden att stanna stram. Som kollagen bryts ner med åldern, förklarar detta varför ditt ansikte kan sag i vissa områden. American Academy of Dermatology hänvisar till detta fenomen som en del av inneboende eller naturliga åldrandet, som sker under huden. Kollagen bryts ner under 20-årsåldern, men synligt förlorade elasticitet kan inte ske förrän årtionden senare.

Miljöfaktorer

Även om du inte kan förhindra åldrandet, kan du undvika vissa miljöfaktorer som kan förvärra uppkomsten av förlorad elasticitet och kollagen. Kallad yttre åldrande, kan dessa faktorer solexponering, rökning, alkoholkonsumtion, repetitiva ansiktsuttryck, och sovställningar. Enligt American Academy of Dermatology, UV-strålar är den vanligaste orsaken till yttre åldrande av huden, och kan förvärra effekterna av förlorad kollagen. Det bästa sättet att undvika för tidig sol åldrande är att använda solskyddsmedel varje dag, och för att undvika avsiktligt garvning.

Anti-aging krämer

Att använda rätt krämer baserade på hudtyp kan göra en skillnad i utseendet på ditt ansikte med åldern. Den anti-aging skönhetsindustrin är stort, med många produkter att välja mellan. Mayo Clinic säger rynkkrämer innehåller niacinamid, en form av vitamin B3, kan bidra till att förbättra elasticitet, men det finns ingen garanti. Andra anti-aging hudkrämer innehåller retinol, vitamin C och hydroxisyror, som marknadsförs som lösningar till potentiellt minska uppkomsten av rynkor.

hormonella förändringar

Elasticitet kan sakta ner under 20-årsåldern, men hormonella förändringar under klimakteriet kan påskynda processen. Minskad östrogenproduktion under denna tid i ditt liv skapar en förlust av kollagen. Hormonbehandling kan avvärja dessa effekter, tillsammans med en hälsosam diet och motion.

behandlingsalternativ

Eftersom elasticitet förändringar kan ske under tidig vuxen ålder, är det viktigt att ta hand om din hud nu att minska synliga tecken på åldrande. När du når din 40s eller 50-talet, men det kan vara svårt att vända tecken på skador från dåliga val av livsstil. Fortfarande finns det behandlingar som är tillgängliga som kan minska uppkomsten av åldersfläckar, fina linjer och rynkor. Fråga din hudläkare om hur peeling, dermabrasion och injicerbara fyllmedel för att hjälpa till.


  

Kommentar