Gerbil Health Care

September 23

Gerbil Health Care


Gerbiler är i allmänhet friska, rejäla djur och sällan kräva läkarvård. Med god vård kan spralliga gnagare bor tre eller fyra år, säger den amerikanska SPCA (ASPCA). Många vanliga sjukdomar kan behandlas utan en kostsam resa till veterinären.

öm näsa

Det vanligaste problemet i gerbiler är en öm näsa, ofta orsakas av en allergi mot sängkläder, vanligtvis furu eller ceder, men ibland asp, enligt American Gerbil Society. Byta till återvunnen pappersmassa eller majskolv sängkläder kan lösa problemet. Din gerbil är öm näsa också kan orsakas av gnidning bur ledningar, så flyttar honom till ett akvarium kan vara en lösning.

dentala Issues

Gerbil tänder växer kontinuerligt, så det är viktigt att ge dem saker att gnaga, såsom gerbil leksaker finns på djuraffärer, eller äpple eller körsbär grenar som har varit i frysen i 72 timmar för att döda insekter. Äldre gerbiler inte tugga så mycket och kan ha övervuxna eller saknade tänder - båda förhållanden kräver trimning av en veterinär. Efter att ha fått instruktioner, kan vissa gerbil ägare utföra framtida trim hemma. En veterinär bör konsulteras om huruvida en mjukare diet nu behövs.

tumörer

Gerbiler - oftast äldre män - kan utveckla en tumör i doft körtel, som ligger under den kala plåstret på buken. Om området har en liten, hård knöl eller blir röd och förstorad, kan en veterinär avgöra om kirurgi är rätt för ditt husdjur. Externa tumörer kan skapa problem eftersom gerbiler repa en hel del, men dessa ökningar ofta kan tas bort.

Diarré

Alltför många greener och grönsaker i din gerbil kost kan orsaka diarré. Ta bort dem från kosten kan korrigera tillståndet snabbt. Men diarré också kan vara ett symptom på en mycket smittsam, dödlig sjukdom. Om kost är inte en misstänkt eller en gerbil inte äta och dricka, är en resa till veterinären nödvändigt och antibiotika kan behövas för att behandla andra gerbiler i hemmet.

luftvägssjukdomar

Unga valpar, äldre gerbiler eller gerbiler under stress är känsliga för luftvägsinfektioner, som kan orsakas av virus, bacteris eller allergiska reaktioner på sängkläder. Den sjuka gerbil kan bo hopsjunken i ett hörn, gör klickande ljud och har en skrynklig kappa. Om situationen inte löser inom några dagar, eller om gerbil verkar allvarligt sjuk, med diarré och en ovilja att äta eller dricka, krävs en resa till veterinären.

andra sjukdomar

En gerbil kan drabbas av en otäck sår om plockas upp av dess svans eller om svansen är fångad i en bur eller motion hjul. Inom några veckor, kan den skadade svansen torka upp och faller av. En resa till veterinären troligen inte behövs om såret blir infekterat. Unga gerbiler kan uppleva anfall när overexcited men oftast återhämta sig när de lämnas ensamma. Äldre eller svaga gerbiler som lider stroke - vanligtvis kännetecknas av förlamning på ena sidan - kan göra en fullständig återhämtning, om de hålls bekväm, med tillgång till god mat och färskvatten. Gerbils kan också bli infekterad kvalster, som kan behandlas med ett kvalster-och-loppsprut säljs i djuraffärer.


  

Kommentar