Former av jäst Breads

August 11

Former av jäst Breads


Det finns fyra grundläggande ingredienser till alla jäst bröd: mjöl, vatten, jäst och salt. Vilket som helst antal olika ingredienser kan därefter tillsättas för att ge bröd ett brett spektrum av olika smaker. Dessutom, vetemjöl, den vanligaste mjölet som används i Amerika, kan vara substituerad med hirs, korn, majsmjöl, råg, ris eller bovetemjöl för att göra ännu en ytterligare utbud av bröd. I alla dessa brödjäst är den komponent som orsakar bröd att stiga, vilket gör det lätt och luftig, till skillnad från många osyrade bröd i Mellanöstern och Indien.

vitt bröd

Vitt bröd är tillverkade av vitt mjöl, som är mjöl med undantag av kli och vetegroddar har tagits bort. Många vita bröd finns i Amerika är gjorda av mycket grundläggande fyra ingredienser, och dessa ger oss Cottage Loaf, irländska Soda bröd, portugisiska bröd och franska baguette. Italienskt bröd vanligen har olivolja lagt, mjukgörande och förbättra smula. Italienska Focaccia är smaksatt med örter, vitlök, soltorkade tomater och oliver för att ge en distinkt, glänsande runda bröd. Turkiska pitabröd och indiska naan faller också i kategorin vitt bröd, liksom engelska tekakor och muffins och skotska baps.

Fullkorn, Brown och Granary Bröd

På grund av deras väl annonseras kost fördelar, har bröd gjorda av fullkornsmjöl och brunt mjöl fått enorma popularitet under de senaste åren. Förutom deras kost fördelar dessa bröd har också en annan, ofta nuttier smak och konsistens än vitt bröd. Brun mjöl innehåller cirka 85 procent av kli och vetegroddar av den ursprungliga vetekorn, och fullkornsmjöl 100 procent. Dessa bröd ofta skurits överst eftersom det uppmuntrar ytterligare ökar under gräddningen. Det är en lätt, fullkorns ryska bröd genom att tillsätta potatismos till degen, vilket bidrar substans och fukt till brödet.

sweet Breads

Många av de sött bröd som idag härstammar från bröd bakat av religiösa festivaler och seder. De innehåller ofta dyra och aromatiska kryddor, örter och kanderad frukt. Sådana bröd innefattar den judiska Challah, flätade för att beteckna en stege till himlen, den grekiska Christopsomo, en jul bröd formad som en bysantinsk korset och Stollen, en tysk jul bröd som innehåller russin, mandel, socker, kanderad skal, smör, rom och ägg . Det finns också en kryddat grekiska påsken bröd dekorerat med hela ägg och flätat, som används för att fira fertiliteten hos jorden och förnyelse av livet.

Icke-vetemjöl Bröd

Många traditionella land bröd från Europa har rest med invandrare till USA och är nu ett vanligt inslag på bageri hyllor. Knaprig topp portugisiska Broa är gjord av majsmjöl, och den spanska Pan de Cebada från en blandning av majsmjöl och fullkornsmjöl. Råg bröd är vanliga som baslivsmedel i Skandinavien, Tyskland och Polen. Typiska för dessa är Pumpernickel och Knackerbrod. Majsmjöl bröd är mycket populär i de amerikanska sydstaterna, där den är gjord av ett mjukt, smet liknande blandning.


  

Kommentar