Blå Grottan Tour i Italien

February 4När en lekplats för romerska kejsare, drar Capri, Italien, nu tusentals besökare från Rom och städer längs Amalfikusten. Förutom ritzy butiker och restauranger, geografi Capri erbjuder en mängd medelhavs skönhet. En av höjdpunkterna i en resa till Capri är en rundtur i Blue Grotto. Även turer till grottan är rikligt, kommer lite planering hjälpa dig att undvika huvudvärk på denna upptagen väg.

En ljusspel

Blå Grottan ligger på nordvästra hörnet av ön Capri. Känd i italienska som Grotta Azzurra, platsen har fått sitt namn från effekten av solljus reflekteras från havet grottans kalksten golv. Den djupblå färgen på Medelhavet i grottan skapar en ljusshow av mousserande blå nyanser på grottan väggar.

Din Tour väntar

Även om du kan komma åt Blue Grotto genom vandring, kommer en båttur får du där med liten ansträngning. Men först måste du göra din väg till ön Capri. Med en av de många Capri bundna färjor gör en resa till Blå Grottan bekvämt, eftersom du kommer att släppas på Marina Grande, där grotta turer avgår. När du kommer till hamnen, gå till den västra sidan av hamnen och leta efter båt tur tecken. Inte varje tur går till grottan, så läs noga och fråga där turen går innan du betalar.

Segling the Seas

Om du reser under toppen turistsäsongen, planerar att vänta i rad för upp till två timmar att få en plats på en turné. När du får ombord, kommer båten att ta dig till ett område nära grottan. På vägen, beundra Capris klippor, det glittrande vattnet i Medelhavet och de många fåglar som susa längs kanterna av klipporna. Blue Grotto ingång rymmer endast en liten jolle, så ett fåtal personer åt gången kommer att överföra från fartygets huvud. För att passa genom öppningen, måste du ligga ner på golvet i jollen, så inte bära dina bästa kläder på tur. En guide sedan rader jollen in i grottan, där du kan beundra färgerna innan rodde tillbaka och återvänder till båten.

Frustration och besvikelse

Du bör vara medveten om att de flesta turer kommer att få dig att betala en avgift för att få dig nära Blue Grotto och en annan avgift för att gå ombord på jollen. Vissa mindre ansedda jolle operatörer kommer att försöka ta betalt för att ta dig tillbaka ut ur grottan, men detta är en bluff och du har rätt att vägra. Men om din roddare har gett dig extra service, såsom att låta dig att simma, överväga tippar honom för särskild behandling. Kom också ihåg att när havet är grov, kan båtar inte komma in i grottans liten öppning. För att undvika besvikelse för att ta båttur bara att ta reda på att du inte kan komma in i grottan, fråga om villkoren innan du betalar för en turné. En av de bästa sätten att undvika folksamlingar och grov vatten är att komma till Capri så tidigt på dagen som möjligt. På morgonen är havet normalt lugnare än senare på dagen när vindarna plocka upp.


  

Kommentar