Hur man köper Sake

November 2

Skull är snabbt ökar i popularitet som ett alternativ till vin med måltider, som huvudingrediens i drinkar och som en läcker dryck att njuta av sig själv. Att veta lite om dina preferenser och om kvaliteter skull kan hjälpa dig att köpa rätt skull för dig.

Instruktioner

1 Bestäm om du vill dricka skull för sig eller i en blandad drink, och om du vill para ihop den med mat. Att veta detta hjälper du köper den bästa typen för dina behov.

2 Bestäm om du vill dricka din skull varm eller kyld. Olika typer av skull är bättre vid olika temperaturer. Om du har en preferens, kan du använda den för att välja din skull.

3 Vet de grundläggande typer av skull, som inkluderar Junmai-shu, Honjozo-shu, Ginjo-shu, Daiginjo-shu och Namazake. Junmai-shu innehåller endast ris och den jäsande blandningen, och har ett fylligt syrlig smak. Honjozo-shu innehåller några destillerad alkohol, skapar en något ljusare smak och en mer doftande skull. Ginjo-shu är en mer känslig skull eftersom dess bryggmetoder fokuserar på att öka de doftande anteckningar. Daiginjo-shu är en särskilt doftande skull med en hel kropp. Namazake avser alla skull som inte är pastöriserad, vilket skapar en mycket fräschare övergripande smaken.

4 Välj de egenskaper du vill ha i din skull. Du kan se smakprofiler för olika typer av skull på eSake, en webbplats tillägnad skull.

5 Besök din lokala spritbutik, eller gå till en webbplats som säljer skull om dina lokala lagar tillåter dig att ha sprit levereras till dig. De flesta sprit butiker har åtminstone ett litet lager av skull, och många webbplatser är specialiserade på det. Ju mer exklusiva spritbutik, desto mer sannolikt är det att ha ett bra urval av skull.

6 Läs etiketter eller beskrivningar noga innan du köper. Många skull varumärken inkluderar tjänstgör förslag på etiketten, så att du vet om skull är bäst serveras varm eller kyld och presentera några av de stora smaktoner av skull.

7 Fråga spritbutik personal eller skicka ett e-postmeddelande till webbsidan personal om du inte kan bestämma vilken skull du vill köpa. De kommer troligen att ha lite information som kan hjälpa dig att göra ditt val.


  

Kommentar