Kramper i stora hundar

March 26

Kramper i stora hundar


En hund kan uppleva ett anfall såsom epilepsi, ett tillstånd som orsakar människor och djur både lida stroke eller våldsamma konvulsioner på grund av onormal hjärnaktivitet. Epilepsi är en av de vanligaste neurologiska sjukdomar hos hundar. Vissa undersökningar visar att fyra procent av alla hundar lider av kramper, enligt Canine Epilepsi nätverkets webbplats. I vissa raser, speciellt stora raser, kan incidensen högre.

Definition

Ett beslag är inte alltid lätt att känna igen, och inte två ser exakt likadana. Dr Thomas Graves vid University of Illinois i Urbana-Champaign College of Veterinary Medicine erbjuder vanliga tecken på en hund beslag på canine-epilespy.com. Graves varnar för att hundar upplever ett anfall brukar bli plötsligt upprörd eller nervös och kan söka sin ägare för försäkringar innan de börjar darra, ibland våldsamt. Som darr förvärras, hundarna slutar ofta svara på deras ägare. Vanligtvis blir darr svårare tills hunden faller på sin sida och lider konvulsioner. Hundens tänder kan bita och hans andning kan tyckas att sluta. Den värsta fasen av ett anfall varar bara några minuter, men hunden kan tyckas att lida kvardröjande symptom efteråt, inklusive tillfällig blindhet. Kramper i sin helhet kan pågå en timme eller upp till två dagar.

orsaker

Anfall hos hundar orsakas av en mängd olika faktorer, inklusive primära och sekundära epilepsi. Primär epilepsi uppstår om en hund är helt enkelt epileptiska och sekundär epilepsi uppstår när en annan krämpa, såsom en hjärntumör, utlöser beslag. Kramper kan också vara ett resultat av misshandel, kalciumbrist hos ammande mödrar, hjärtmask och toxiner. Det finns också starka bevis för att anfall är ärftlig eftersom flera raser, såsom schäfer, belgareTervuren och taxar, har en högre förekomst av dem än andra.

Raser som drabbats hårdast

Hundarnas Epilepsi Project har forskat som har visat hög förekomst av kramper i medelstora och större hundar såsom australiska herdar, Grosser Schweizer Sennenhund, engelsk springer spaniel och labrador retriever.

Behandling

Medicinering är i allmänhet föreskrivs för hundar som har en eller flera anfall per månad. Framgångsrik behandling beror på ägarens engagemang att leverera läkemedlet precis som ordinerats, med några ändringar i dosen utan veterinär samråd. Det är i allmänhet inte möjligt att helt stoppa anfall, men frekvensen av kramper kan reduceras kraftigt, enligt Canine Epilepsi Network. Fenobarbital och primidon är mest förskrivna beslag läkemedel för hundar. Om din hund lider anfall, rådgöra med en veterinär på behandlingsalternativ.

alternativa behandlingar

Tyvärr har droger inte kontrollera kramper i ett stort antal epileptiska hundar. Varje gång en hund lider ett anfall, riskerar han ytterligare neurologiska skador eller dödsfall. I fall av allvarliga och långvariga kramper, kan en veterinär eller en akutmottagning behandla epileptiska hundar genom en intravenös eller rektal diazepam. Ibland kan en konstant intravenöst dropp av diazepam eller barbiturater krävs. Alternativa och experimentella behandlingar som naturläkemedel, akupunktur och kirurgi kan också övervägas. Eutanasi bör vara det sista alternativet hundägare överväga.


  

Kommentar