Acinärcellstumörer

November 28

Acinärcellstumörer


tumörer acinar cell är en cancertumör som börjar i bukspottkörteln. Detta är en sällsynt typ av cancer, står för endast cirka 1 procent av pankreastumörer. tumörer acinar cell är så sällsynta, att långsiktiga prognosen är oklart.

Identifiering

Normala acinära celler som återfinns i pankreas är ansvariga för att utsöndra enzymer. tumörer acinar cell utvecklas från normala körtelceller, och kan utsöndra en ytterligare mängd lipas i kroppen. tumörer acinar cell inträffar vanligtvis hos äldre människor.

symptom

De vanligaste symtomen är förknippade med tumörer körtelcells är ryggsmärta, buksmärta och uppblåsthet. Andra gastrointestinala störningar, såsom diarré, kan också vara närvarande, liksom markerad viktminskning. Människor som har acinärcellstumörer har ofta en påtaglig buken massa som kan tyckas vara fördomsfull.

Riskfaktorer

Den största riskfaktorn i pankreastumörer är rökning. Emellertid acinärcellstumörer är sällsynta, så sambandet mellan rökning och denna typ av tumör har inte fastställts. Riskfaktorn för att utveckla en acinar cell tumör, gör ökar med åldern.

Diagnos

Diagnos av en acinar cell tumör är gjord genom att ta en biopsi av massan i bukspottkörteln. När diagnosen har gjorts, kan patienter har en datortomografi för att fastställa omfattningen av sjukdomen.

Behandling

De som har en acinar cell tumör, genomgå operation för att avlägsna tumören om det alls är möjligt. Detta är den bästa kuren för dem som har lokaliserat tumörer. Enligt Know Cancer.com, kemoterapi vanligtvis rekommenderas vid behandling av tumörer acinar cell.


  

Kommentar