De långa frisyrer av 1800-talet

February 6

De långa frisyrer av 1800-talet


Två stora skillnader mellan 21st- och 19-talets långa frisyrer: teknik och val. Under 1800-talet kvinnor formaterad håret runt sina begränsningar - el, hårstyling apparater, hårvårdsprodukter - och ofta använt sin frisyr för att definiera deras civilstånd. Idag är långa frisyrer som valts och inredda med moderna bekvämligheter, såsom en fön. Ändå påverkan av långa frisyrer av 1800-talet lever vidare.

19-tals Context

Långt hår var förhärskande på 1800-talet, när folk hade sin klippt som en nödvändighet snarare än av fåfänga. Kvinnor i alla åldrar arbetat med vad de hade - och vad de hade var oftast långt hår och förmåga att fläta det eller böjer det under natten med hushållsmaterial, såsom trasor, vilket resulterar i lockar på morgonen. Medan hår oljor fanns tillgängliga, den dominerande hårvård under 1800-talet bestod av enkla, och ofta, borstning.

Långt hår för flickor

Långt hår på 1800-talet var ett tecken på kvinnlighet, så unga flickor - särskilt de som söker äktenskap - bar sitt hår ganska friflytande. I avsaknad av moderna hårvårdsapparater, unga 1800s flickor sov i "pin" lockar fashioned av tygstycken, vilket resulterar i lockar nästa dag. Långa flätor var också vanligt att unga flickor på 1800-talet som hade en mer aktiv livsstil, kanske hjälpa sina familjer med externa sysslor på sin egendom.

Långt hår för kvinnor

Frisyrer för damer i 1800-talet liknade flickornas. Frisyr klammer ingår lockar beredda natten genom att linda delar av håret med hushållsmaterial, såsom trasor, liksom flätor. Om en kvinna var redan gift, hon vanligtvis samlade dessa lockar och flätor i en "up-do" för att skilja henne från en yngre, ogift flicka som bar hennes lockar och flätor längre. Även om hon ofta bar den runt eller ovanpå huvudet, den gifta kvinnan av 1800-talet hade traditionellt långt hår och vårdas det främst genom att borsta den rituellt.

21: a århundradet Context

Långt hår har gjort en comeback i det 21-talet, med lockar blir mest dominerande. Naturligtvis, moderna tider föra tekniska framsteg, så en aktuell 19-talet retro utseende uppnås ofta med hårförlängningar, torkar blåsa, varma valsar och locktänger eller plattänger. Den långa frisyr av 1800-talet vuxit från nödvändighet, men idag anses både retro och modern, och samma signatur lockar och flätor av 1800-talet kan bäras på valfri längd.


  

Kommentar