Vilken typ av Duck använder jag för att göra en Roast Duck?

February 3

Vilken typ av Duck använder jag för att göra en Roast Duck?


Stekt anka ger en fantastisk speciellt tillfälle maträtt, och det finns flera olika anka raser tillgängliga via olika källor. Vilken du väljer för stekning beror på att underlätta köp, hur många människor du planerar att foder och om du föredrar en magrare eller fetare anka och en mildare eller mer uttalad smak till köttet. Leta efter djupfryst anden i avsnittet fjäderfä; färsk anka kan behöva beställas från en slaktare eller per post.

Pekin

Pekin anka är ofta felmÀrkta "Peking Duck" på grund av förväxling med den klassiska kinesiska skålen med samma namn. Men även om Pekin ras utvecklades ursprungligen i Kina, Pekin suppleant namn, Long Island ankungar, vittnar om dess popularitet i USA Pekins är den överlägset mest populära anka på hemmamarknaden och därmed det enklaste hitta; enligt The Nibble, är 95 procent av anka såldes på hemmamarknaden Pekin. Pekin ankor är köttig och fet, och köttet är mild i smaken. Dessa ankor grillat och även om andra raser kan vara att föredra om det finns.

muscovy

Den myskänder är mindre och smalare än Pekin. Trots sitt namn är mysk född i Sydamerika, vars tempererat klimat konton delvis för denna anka brist på fett och tunnare hud. Myskänder kan vara svårt att hitta, men de är uppskattad för sin djup smak, särskilt när rostade. Till skillnad från andra Anka raser, honorna är mycket mindre än hanarna, så välj vilken storlek du önskar noggrant.

Moulard

Den Moulard är en korsning mellan Pekin och myskänder. Det är större än mysk men smalare än Pekin. Dess kött har en stark smak. Moulards kan vara svårt att grilla ordentligt; overcooked, de lätt vända trådiga och tuff. Ofta kockar föredrar att ta bort bröstet - även kallat Magret - och laga det separat. Benen är då ofta förvandlas till confit. Ändå kan Moulard vara framgångsrikt långsamt rostat. Den lägre värme kommer att göra fettet och låt den möra anka kött och skarpa sin hud.

Vildand

Om du äter vildand, är det sannolikt en vild gräsand, även om andra änder som trä ankor eller blågrön kan också göra en enstaka framträdande på jägarens middagsbordet. Vildand framgångsrikt kan rostas. I själva verket är det i allmänhet lättare att göra det än att försöka skära anka i enskilda delar. Vildand kan ha en uttalad viltsmak och kan stå sig väl till andra starka smaker.


  

Kommentar