Hur man lagrar Salt Cod

September 14

Hur man lagrar Salt Cod


Saltad torsk, även känd som bacalhau, är en lufttorkad saltad torsk som är populär i Medelhavet, skandinaviska och kanadensiska köket. Detta saltad fisk kan kombineras med grönsaker, kött, örter, kryddor och lager för att förbereda rejäla soppor och grytor. torsk salt ska beredas för att mjukna, hydrat och de-salt innan du kan använda den som en ingrediens i livsmedel. Som salt torsk kan lagras under lång tid, är det en idealisk mat att laga mat när det är kallt eller regnigt väder när färsk fisk är en brist. Du måste dock använda korrekta förvaringstekniker för att säkerställa kvaliteten och livslängden för saltad torsk.

Instruktioner

1 Köpa saltad torsk eller torka två pounds av färska torskfilé med ett pund av havssalt hemma. Att torka torsken själv, använd ett tunt tyg för att klappa filéerna torra. tillämpas försiktigt salt hela filéer torsk och placera dem köttsidan nedåt i en glasskål som är täckt med salt cirka 5 mm tjock. Häll resten av saltet i hela filéer torsk. Ställ en ren plast skärbräda över filéerna att fungera som en vikt i dehydratisering dem. Löst plats plastfolie över skärbräda, linda och försegla magasinet helt. Placera facket i kylskåp i fem dagar. Packa filéerna och borsta bort överflödigt salt med hushållspapper. Ställ in torskfilé på en bakplåt och ställ in i ugnen vid den lägsta inställningen torka i 36 timmar.

2 Täck helt uttorkad saltad torsk med en plastfolie eller aluminiumfolie. Förvara insvept saltad torsk i kylskåp i upp till ett år.

3 Linda saltad torsk i en fuktig handduk om det inte är helt torr när du köper den. Placera insvept saltad torsk i kylskåp i upp till tre veckor.

4 Bered salt torskfiléer genom att placera dem i en skål i en fylld med vatten och lägg dem i kylskåpet. Låt torsken blöt i vatten under 24 timmar eller tills fisken mjuknar. Byt vatten vid tre intervall under denna 24-timmarsperiod, sedan hålla blötläggning saltad torsk i kylskåp i upp till tre dagar innan du använder.

Tips

  • Som salt torsk innehåller mycket salt, bör du säsong livsmedel tillagas med denna fisk i slutet av tillagningen. På detta sätt kommer du undvika att lägga alltför stora mängder salt till maten.

  

Kommentar