Effekten av vatten på kattgräs

September 16

Effekten av vatten på kattgräs


Att hålla en nyfiken katt ifrån krukväxter kan vara en heltidsarbete. Att ge ett hälsosamt och säkert alternativ, såsom kattgräs, kan göra livet enklare för dig och ge din katt med en livskraftig distraktion.

Identifiering

Kommersiellt förpackade kattgräs levereras i låga, grunda behållare. Fröna för havre eller vete gräs blandas in med planteringsjord, men kan också komma i en fabricerade torv pod för enkel odling.

Krav

Kattgräs, liksom de flesta andra levande växter, har tre grundläggande krav för tillväxt: vatten, ljus och luft.

överväganden

På grund av den låga behållare som behövs för att kattdjur enkel tillgång till anläggningen, är det möjligt att över vatten kattgräs. Många behållare är plast, vilket vatten att avdunsta långsamt.

effekter

När kattgräs är över vattnas, kan odlingssubstrat bli fientligt inställd till fröna. När jorden eller torv är fientlig, kommer fröna inte gror. Fullvuxen kattgräs kan utveckla rotröta. Skadlig svamp kan också ta habitat i jord som är över fuktig.

Lösning

I stället för att vattna kattgräs, dimma jorden med en spray vattenflaska tills jorden är fuktig. Denna metod för att leverera vatten ger mindre vatten över en större yta av jord.


  

Kommentar