Hur man identifierar en Coonhound

April 6

Hur man identifierar en Coonhound


Den svarta och solbrännaCoonhound är en ras som först erkändes 1945. Hunden var resultatet av att korsa Bloodhound och foxhound. Det har den legendariska jaktförmåga och uthållighet av foxhound i kombination med den otroligt luktsinne av blodhund. Förutom att driva tvättbjörn upp träd, är black and tan coonhound används också för att jaga över mycket ojämn terräng över hela landet för rådjur, älg, pumor och även björnar. Här är en guide om hur man identifierar denna framstående och kapabla arter.

Instruktioner

1 Börja med att titta på hundens storlek och form. Det bör vara ca 26 inches i höjd vid skuldran och lite längre på bakdelen. Det bör vara så lång från bröstet till manken som höjden av sin bakbenen. Coonhounds kan väga någonstans mellan 55 och 75 pounds. Den bör ha en smal kropp med en djup bröstkorg som når förbi armbågarna. Lemmarna ska vara smal och slutar i smala men långa tassar. Hundens svans är nästan alltid hålls borta från kroppen.

2 Undersök hundens päls. Det är där rasen fått sitt namn. Pälsen skall vara kort, slät och blank. Det bör vara i huvudsak svart med fläckar av brunt längs halsen, bröstet, ben och tassar.

3 Titta på hundens huvud. Den övre delen av skallen bör vara platt och parallell med toppen av nospartiet. Den bör ha bred och djupt infällda ögon som sträcker sig från hassel till mörkbrun. Hunden bör ha en stark, lång och smal underkäke. Långa öron bör falla ned förbi hundens hals.

4 Titta på hundens mun och näsa. Läpparna av den övre käften och huden under underkäken bör sloka ner också, förråder den blodhund anor. Slutligen näsborrarna ska vara stora och vidöppna, men inte blossade av någon medveten kontroll över hunden. Om hunden matchar denna beskrivning så är det en black and tan coonhound.

Tips

  • Svart och solbränna är bra sällskapshundar, men de föredrar att arbeta eller har ett ansvar av något slag. De har också mycket höga tränings behov, så det är bäst att hålla dem om du har en hel del mark för dem att köra på. De är intelligenta och ganska kan hålla sig företag, även om de tenderar att yla om de lämnas ensamma för länge. Rasen är bra med äldre barn som de spelar grov och kan oavsiktligt skada mindre barn när de blir upphetsad. De är inte aggressiva mot människor, men inte klara sig bra med andra hundar som de är obekanta med. Om djuret ska hållas tillsammans med andra hundar bör du noga införa dem först.
  • Rasen har en mycket kort uppmärksam och kommer att kräva korta träningspass om du vill att det ska komma ihåg vad det har lärt. De kommer också ofta vandra när de har fångat en intressant doft, så se till att du har en ordentligt inhägnad gård och kontaktinformation på hundens halsband om den försvinner och någon kommer över det. De är också benägna att öronskabb och andra öroninfektioner, så öronen bör rengöras på månadsbasis. Var försiktig med att lämna denna hund inomhus; det dreglar och slobbers som sin blodhund förfader.

  

Kommentar