Gård till bord Concept

December 18

Gård till bord Concept


Gården till bord filosofi omfattar en hållbar strategi för jordbruk och restauranger. Vid sitt hjärta, är konceptet enkelt: det finns ett värde i att äta lokalt. Rörelsen, som tog fart under det första decenniet av det 21: a århundradet, touts de vinsterna av dem som både producerar och konsumerar lokal mat - liksom miljön som helhet.

Lokalitet

En "locavore" gör en medveten ansträngning att äta mat som produceras lokalt. En allmänt accepterad tumregel etablerar "lokal" som inom en 100 mile radie av ditt hem. Lokala livsmedel mästare säger att det smakar bättre, behåller mer näringsämnen och sätter mindre stress på miljön. Skördas strax innan försäljning, inte lokal mat kräver inte livsförlängande kemikalier för att bevara den under långa transporter. Jord till bord restauranger ta på locavore mentalitet som en ledstjärna. Dessa anläggningar samarbetar med närliggande gårdar och livsmedelsproducenter att erbjuda gäster en ständigt föränderlig meny med en stark gemenskap anslutning.

säsongsvariationer

Äta lokalt innebär att äta säsongs. Jord till bord restauranger i nordöst, till exempel, tjäna sparris bara för ett par veckor på våren under den lokala skörden. Å andra sidan, erbjuder Kaliforniens mildare klimat kockar en rad produkter året runt. Jord till bord restauranger är förståeligt populärt på västkusten men också växer i antal över hela landet. Säsongskomponent uppmuntrar kockar och konsumenter att njuta frukter och grönsaker på sin prime.

Näring

Fräschare säsongens grönsaker och frukter behålla högre halter av näringsämnen, som kan förloras under långa lagrings- eller transporttider. Producera transporteras över långa avstånd ofta få plockas omogna - innan de näringsämnen till fullo utveckla - för att rymma den erforderliga hållbarhetstiden. Vissa objekt, till exempel tomater, får behandlas med etylengas, som aktiverar en artificiell mognad.

Miljö och ekonomi

Som helhet förbrukar livsmedelsindustrin stora mängder fossila bränslen i både producerande och sändningsobjekt. Fabriker och andra resurskrävande ingångar generera en avsevärd mängd föroreningar. Gården till bord rörelse gör sin del genom att hålla mat i området där det har odlats eller framställts. Detta minskar koldioxidavtrycket av restauranger och privatpersoner som köper lokal och har en positiv inverkan på den lokala ekonomin också. Genom att klippa ut grossister, sätter jord till bord begreppet pengar direkt till bondens hand.

personligheter

Gården till bord koncept uppmuntrar dig att "känna din bonde." I stället för att köpa en ansiktslös varumärke sugar snaps i snabbköpet, en gård till bord kock sannolikt besökte landet där ärter odlades. Produkterna kan även komma från restaurangens egen mark - eller tak. Det är genom kopplingen till landet, och de människor som arbetar i landet, att jord till bord rörelse kommer full cirkel. Genom att ta lärdom av de sätt på vilka samhällen historiskt anskaffas och konsumeras mat, och anpassa dessa lektioner till modern tid, ger filosofin en hållbar framtidsutsikter av livsmedel.


  

Kommentar