Stilar av kläder från 1960 till 1970

May 7

Stilar av kläder från 1960 till 1970


Den 60-talet årtiondet tog en ny frihet i klänning för män och kvinnor i alla åldrar. Stilarna gick igenom några förändringar som årtiondet fortskred. Kläder stilar var starkt präglat av nya designers höft under denna tid. Kjollängder gick upp och tyger blev mer färgglad, med blandade och matchade tryck bäras tillsammans. Frisyrer förändrats för båda könen under mitten av 60-talet. Många av de 60-talet innovativa stilar, men modifieras och ändras, är fortfarande populär i 21-talet.

tonåring flickor

Tonårsflicka stilar var inflytande av Mary Quant, den brittiska kläddesignern, som förde miniskirts i förgrunden av mode. 50-talet knä täckande längder var historia för tonåringar och unga kvinnor. Slim A-line klänningar var populär under 60-talet i både fasta material och färgglada utskrifter. Åtföljer nya kort titt var knähöga stövlar. Flickor bar lägenheter, skor med chunky medel klackar eller höga klackar för en kväll ut. Tonårsflickor visas olika färger hoop örhängen - ju större desto bättre. Utsvängda byxor som blossade från knäna var populär under mitten av 60-talet. En annan modetrend var "hot pants"; mycket korta shorts bärs med matchande toppar.

tonårs~~POS=TRUNC

Skoluniform för pojkar förblev konservativa; jeans fortfarande inte acceptabel klädsel. Men byxorna fick hårdare som årtiondet fortskred. Några pojkar fastnade i utsvängda trend. Woven, krage skjortor fortfarande bärs för de flesta tillfällen; dock kraglösa t-shirts uppstod mot slutet av decenniet. Skor delades in i två grupper - tennis och klänning - som var allmänt snörskor. Vita strumpor gick omodernt, utom med tennisskor. Pojkar undan fortfarande sina skjortor i hela decenniet och bar V-ringad tröja.

Kvinnors Fashions

Kvinnor kastas gördlar och nylonstrumpor som innehas av höfthållare. Seamless strumpbyxor kom till platsen. Unga, hip kvinnor drog fördel av minikjol, men ofta täcker deras ben med färgglada strumpbyxor. Men äldre husmödrar fastnat med mitten av knä längd. Den nya "säck dress" - en smal skift stil - fortsatte sin popularitet under större delen av 60-talet. Sticka tröja klänningar, skärp i midjan, var slitna för festkläder. Syntetiska tyger var populära för kvinnors klädsel, som förenklade klädvård.

Herr Fashions

Den första stora förändringen för män kläder var frånvaron av det dagliga arbetet hatt. Män fortfarande klädd i kostym och slips för de flesta företag och sociala tillställningar. Avslappnade idrott rockar i tweeds, plädar och mönster blev ett substitut för kostymer, för vissa tillfällen. Andra fritidskläder ingår khaki byxor, rutiga skjortor och kofta tröjor. Män bar jeans främst för utomhusarbete, i grundmodeller, utan designermärken.

Diverse

Tie-färgade tyger, i ljusa färger för båda könen, gjorde sin mode debut på 60-talet. Paisley utskrifter var populära för klänningar, blusar och mäns band. Bil rockar var stora, varma jackor tillverkade i manchester, läder och mocka och var populär med honor och hanar. Älskar pärlor, ett tecken på vänskap under 60-talet, kom i många färger och bars runt halsen och handleden.


  

Kommentar