Hepatophyta Life Cycle

September 6

Hepatophyta är en typ av mossa kallas liverwort. Förr i tiden var levermossa användes för att bota problem med levern, men detta visade sig vara ineffektiva. Liksom de flesta mossor, är levermossa vanlig och välkänd. Den delar många bekanta drag med de flesta mossor, inbegripet ett gemensamt livscykel.

haploid Spore

Den haploid spor är föremål som växer på hepatophyta som börjar sin livscykel. Inom denna spor, finns det kemikalier som behövs för att skapa könsorgan som kommer att börja sitt liv. Dessa sporer falla av växterna under parningssäsong. Varje planta i hepatophyta familjen är antingen man eller kvinna. Dessa sporer kommer att falla av och börjar gro. Groning processen initierar ändringen faktiska könsorgan.

Protoneman

Protoneman är olika beroende på arten av hepatophyta. I vissa länder är det en massa trådar. I andra arter, är det thalloid, vilket betyder platt. Detta är vad den haploida sporer kommer att bli. Det är ännu inte redo att bli en komplett könsorgan. Detta är helt enkelt en tillväxt övergången till nästa steg i hepatophyta livscykel.

Gametophore

Den gametophore (eller gamet-bärare) är producenten av könsorganen. De kvinnliga könsorganen kallas archenognia. Dessa skyddas av perichateum. De kvinnliga könsorganen har en lång hals som skyddar de ömtåliga centra från insekter och sjukdomar. De hjälper också skydda manliga spermier från angrepp. De manliga organ kallas antheridia och skyddas av perigonium. Dessa producerar spermier som kommer att skapa nytt liv.

Groning

Efter dessa könsorgan har bildats, frigör man dess spermier att hitta honplantor. Vattnet måste vara närvarande vid befruktningen processen ska börja. Utan vatten kommer spermierna inte släppas. När den släpps kommer det simma ner arkegon. Här, kommer den att börja befruktning. En diploid sporophyte skapas. Detta är alldeles i början av den nya hepatophyta liv.

Släpp

Efter att ha skapat, kommer detta sporophyte driva sin väg ut ur arkegon. Denna unga sporophyte inte mogna förrän en fjärdedel av ett år har gått. Den sporophyte är mestadels en stjälk med en kapsel på toppen. När sporophyte är mogen, kommer sporbildande skapande celler i kapseln börjar meios. Meios skapar fler haploida sporer. Dessa sporer är i början av hela processen.


  

Kommentar