Hur man torkar druvor i en dehydrator

March 2

Hur man torkar druvor i en dehydrator


Uttorkning är en av de äldsta formerna av att bevara skörden av frukt och grönsaker. Medan tidigare kulturer använde solen, är idag mest frukt torkning sker i en elektrisk dehydrator. De flesta frukter och grönsaker kan torkas för senare användning, och kärnfria druvor är inget undantag. Den torkade druvor är mer känd som ett russin, och kärnfria sorter av druvor är den vanligaste formen av druv torka.

Instruktioner

1 Tvätta och hejda kärnfria druvor under kallt, rinnande vatten.

2 Fyll en stor kastrull eller Stockpot halvfullt med vatten och koka upp.

3 Doppa druvorna i kokande vatten i 30 sekunder för att bryta skinn. Använd en hålslev för att ta bort druvorna från vattnet eller avlopp genom ett durkslag.

4 Placera druvor i ett enda jämna skikt på dehydrator brickor.

5 Torka druvor i dehydrator för 12 till 24 timmar eller tills centra är fria från fukt.

Tips

  • Om druvorna är för stor för att passa i dehydrator fack, kan du skära druvorna i halv. Blötlägg de skurna druvor i en lösning av en kopp citronsaft och en kopp vatten i 10 minuter. Töm druvorna genom ett durkslag och torr som vanligt.
  • Russin kan göras med någon sort eller färg kärnfria druvor.
  • Druvor med frön kan också användas, men fröna måste pressas ut ur torkade druvor före lagring. Detta leder till klibbighet och russin kommer klumpas samman i lager.
  • Förvara russin i hermetiskt tillslutna förpackningar. Konservindustrin burkar med lock och ringar är ett bra val, som är rena, tomma gallon burkar med lock.
  • Russin lagrar upp till ett år, eller mer, om den förvaras på en sval och torr plats.

  

Kommentar