Tecken och symtom på arbetskraft i en hund

August 21

Tecken och symtom på arbetskraft i en hund


Labor hos hundar tar mellan 9 och 18 timmar i genomsnitt, enligt "Clinical lärobok för veterinärmedicinska tekniker." I vissa fall kan det ta upp till 60 timmar - 2 1/2 dagar. En vanlig missuppfattning anser att arbete börjar när värkarna är uppenbara, men arbete börjar tekniskt när en hund börjar visa tecken och symtom på den kommande födslar och inte när värkarna börjar. Tala med en licensierad veterinärpersonal om du är orolig för din hunds graviditet eller känner komplikationer förekommer.

Beteende

I början av arbetskraft, kan tikar visar tecken på rastlöshet. Fram och tillbaka, gnällande och oförmåga att vara stilla alla närvarande när en hund är på väg att föda. Innan förlossningen börjar, hundar visar häckande beteenden, inklusive samla filtar, som en förberedelse för födelsen av sina valpar. Nervositet, ångest, flämtande, aptitlöshet och skakning eller frossa kan vara närvarande, i enlighet med den "Clinical lärobok för veterinärmedicinska tekniker."

Temperatur

I 85 procent av hundar, sjunker den genomsnittliga kroppstemperaturen till 99 grader Fahrenheit 24 timmar innan förlossningen börjar. Detta är en stark indikator på att valp är nära och är direkt kopplad till nedgången i progesteron i hundens kropp. En hund normala temperaturintervall 100-102,5 F, så det är viktigt att vara vaksam om att ta hundens temperatur vid samma tidpunkt varje dag för att få en känsla för vad som är normalt. Tung aktivitet, stress eller sjukdom kan också orsaka en hunds temperatur att avvika från det normala intervallet, så ta hunden temperatur vid samma tid varje dag innan någon aktivitet inträffar, anger "klinisk lärobok för veterinärmedicinska tekniker."

fysiska tecken

Mjölkproduktionen börjar 24 timmar innan förlossningen, enligt "Clinical Veterinary rådgivare." Hundens blygdläppar och vulva blir förstorad och mjuka i konsistensen. Flytningar vänder tjock och blir grön eller grönsvart några timmar innan leverans sker. Sammandragningar brukar börja efter flytningar blir grön och öka i svårighetsgrad. Varje valp levereras individuellt, med mellan 20 och 60 minuter per valp med inte mer än 2 timmar mellan varje leverans.

komplikationer

Hundar upplever komplicerat arbete, dystoki, visar starka, kontinuerliga sammandragningar för 30 eller fler minuter utan en upptrappning i intensitet. Sammandragningar som visas på och stängas av under två timmar eller mer är också indikatorer som en hund kan ha en problematisk arbets upplevelse. En lång intervall på mer än två timmar mellan leverans av valpar är också en stark indikation på att veterinärhjälp behövs.


  

Kommentar