Har färsk frukt behöver vara glaserade på en kräm Tart?

January 23

Har färsk frukt behöver vara glaserade på en kräm Tart?


Några av de showiest bakverk är enkla grädde tårtor, toppad med visuellt tilltalande arrangemang av färsk frukt och bär. De är också det enklaste för hem bagare att imitera, eftersom de inte kräver några specialkunskaper eller utrustning. Frukt kan enkelt ordnas på tårta och serveras omedelbart, men dessert ser mer tilltalande och varar längre om tårta är glaserade.

Fördelarna av Glas

Glasning tårta tjänar flera nyttiga ändamål. För det första fungerar det som en mild lim för att hålla frukt tillsammans och hålla den i dess avsedda arrangemang. För det andra ger det en tätning mot ytterluften. Utan det kan grädde fyllning i skarp förlora fukt och spricka, och ömtåliga frukter eller bär - särskilt om de är skivade - försämras. Slutligen lägger glasyren skinande, blank yta i hög grad till dessert: s visuella intryck. Det finns många sätt att glasyr tårta, beroende vad du har i ditt skafferi.

kommersiella Glasyrer

De flesta stormarknader har ett eller flera märken av kommersiell frukt glasyr, antingen i bakning gången eller visas tydligt i producera avsnitt. De flesta är utformade för att sättas till kallt vatten eller klar saft, förtjockning den till en klar och svagt glänsande gel som kan penslas på frukten. Kommersiella glasyr innehåller vanligtvis industriella förtjockningsmedel, såsom karragen, guargummi eller johannesbrödgummi, som har ingen smak eller färg. En del måste kokas och inkludera stärkelser, gelatin eller gelatin-liknande förtjockningsmedel, såsom agar-agar. Dessa måste användas under varma, eftersom de ska ställa ordentligt när den svalnar.

gelatin

Konditorer använder ofta en klar och glansig glasyr som kallas "Miroir" det franska ordet för "spegel". För att göra miroir, behöver du en liten mängd enkla sockerlag, genom att koka en kopp vardera av vatten och socker tills sockret är helt upplöst. För varje kopp spegel glasyr du behöver, strö en matsked unflavored gelatin över en halv kopp kallt vatten och vänta på att upplösas. Värm den i mikrovågsugnen och rör tills gelatinet är helt upplöst, sedan rör i sockerlag. Använda glasyren så snart den börjar tjockna. Miroir kan tonas med karamellfärg.

Sylt och gelé

Sylt och gelé är en annan glasyr som ofta används av professionella bagare och konditorer, särskilt i Europa. Aprikosmarmelad används för ljusa frukt, medan röd vinbärssylt eller gelé är vanligare med röda eller mörka frukter och bär. Oavsett vilken sylt du väljer, värm försiktigt i en dubbel-panna och tunn med en liten mängd vatten eller likör. Sila ut några bitar av frukt, och borsta uttunnade sylt över frukt. Mindre konventionella alternativ, såsom äpple gelé eller marmelad, fungerar bra med vissa fruktkombinationer.

majsstärkelse Glaze

Om du vill ha maximal flexibilitet med ett minimum av framförhållning, kan du också göra en funktionsduglig glasyr med majsstärkelse. Du måste vispa en liten mängd av majsstärkelse i kallt vatten för att göra en slurry, sedan vispa stärkelsen blandningen i en gryta med uppvärmd sockerlag eller klar fruktsaft. Stärkelsen kommer att tjockna blandningen försiktigt, eftersom det gör för fonder och såser. Låt blandningen svalna till rumstemperatur, sedan borsta den över frukten. Det kommer inte att pågå så länge eller vara så glänsande som några av de andra glasyrer, men det är snabbt, enkelt, effektivt och kräver inga speciella ingredienser.


  

Kommentar