Vilka livsmedel göra dig bryta ut?

June 13

Vilka livsmedel göra dig bryta ut?


En av de bästa garantierna du kan ta, särskilt om huden är benägna att bryta ut, är att äta rätt. Det gamla talesättet "Du är vad du äter" är mycket sant och är ganska uppenbart på huden. Om inte annat experiment och se om en medveten förändring i din kost minskar dina acne.

Undvik koffein

Undvik att äta livsmedel som innehåller koffein, eftersom koffein fungerar som ett naturligt stimulera. Det kan föranleda acne. Curb ditt intag av kaffe och andra koffeinhaltiga drycker och produkter.

Mättade fetter

Pommes frites och pizza är exempel på livsmedel som är fulla av mättade fetter, som kan innebära en risk för finnar och akne.

Alkohol och jod

Om du dricker för mycket alkohol, ökar denna hormonproduktionen i kroppen, vilket kan leda till en utbrytning. Jod, som finns i fisk och skaldjur, frigör gifter i blodet som kan föranleda en utbrytning.

fet mat

Vara försiktiga när det gäller att äta fet mat, rött kött, bearbetade livsmedel, kolhydrater och raffinerat socker, eftersom de kan orsaka din hud att bryta ut.

Kost och Acne Debatt

Hudläkare Dr Jeannette Graf konstaterar att det råder oenighet om kost faktiskt påverkar akne. Hon påpekar att studier visar att tonåringar som äter mycket mejeriprodukter och dricka mjölk har mer akne än de som inte gör det. Andra studier visar att de som äter en kost som är full av fullkorn och fiber har mindre akne jämfört med amerikaner som äter högt glykemiskt index livsmedel.

Kanske eller kanske inte

Hudläkare Dr Steven Hacker tror inte att kosten är direkt ansvarig för acne; Även om en av hans patienter märker ett mönster mellan att äta vissa livsmedel och akne, då råder han henne att lita på sina instinkter och sluta äta dessa vissa livsmedel.

Vad är bra för dig

Alla livsmedel som innehåller enzymer eller levande bakterier hjälper till att hålla huden frisk ut, råder Liz Lipski, grundare och chef för InnovativeHealing.com och författare till "Digestive Wellness." Hon förklarar att livsmedel rika på vitamin A, såsom morötter, är viktiga för frisk hud. Ät rapsolja, valnötter och lax för tydlig, frisk hud eftersom de ger essentiella fettsyror. När dina cellmembran är friska, ger detta näringsämnen att passera in och ut och hjälper till att bli av med slaggprodukter som finns i cellerna, vilket leder till bättre hy. Essentiella fettsyror tillåter denna process skall äga rum. När cellerna är friska och hålla vatten, gör huden friskare, liksom fylligare, och du är mindre benägna att drabbas av akne.


  

Kommentar