Det bästa sättet att spara hårdkokta ägg

April 13

Det bästa sättet att spara hårdkokta ägg


Hårdkokta ägg är populära snacks, förutom att vara en viktig del av vår semesterperioden på grund av deras betydelse i påsk och påsken. Tyvärr förstöra de mycket snabbare än råa ägg, även när kylda, och de bör inte ätas om de lämnas okylda för mer än ett par timmar. Hårdkokta ägg är bäst sparas i sina skal och kylda vid 40 grader Fahrenheit eller nedan.

Spara hårdkokta ägg

Efter tillagning hårdkokta ägg, bör du köra kallt vatten över dem för att stoppa tillagningsprocessen och sätta dem i kylskåpet. Enligt United States Department of Agriculture livsmedelssäkerhet och kontrollservice, kommer hårdkokta ägg hålla för ungefär en vecka i kylskåp vid 40F eller nedan efter vilken tidpunkt de ska kasseras.

Hårdkokta ägg kan inte sparas så länge som råa ägg eftersom deras skal inte har en skyddande beläggning för att hålla föroreningar från att komma in i ägget genom porerna i skalet. Råa ägg har denna beläggning, men kokning bort det.

skalade ägg

Om du skalar skalen av dina ägg innan de lagras, eller om de är beredda som en del av en maträtt såsom ägg sallad eller deviled ägg, de kommer inte att hålla så länge i kylskåp. Skalade ägg bör kylas i lufttäta behållare, eftersom de har en tydlig lukt som kan ligga kvar i ditt kylskåp eller i andra livsmedel. Ät ägg inom tre eller fyra dagar när de var kokta och skalade.

Ej kylda ägg

Om hårdkokta ägg har varit ur kylskåpet under en längre tid efter tillagning, kan de eventuellt vara farligt att äta. Generellt ägg kommer att hålla i ungefär två timmar vid rumstemperatur, efter vilken tidpunkt de inte ska ätas. Det bästa sättet att spara ägg efter att de har varit på eller över rumstemperatur är att sätta dem på baksidan av kylskåpet och äta dem inom några dagar.

Vid användning av hårdkokta ägg i påskäggjakter, försöker dölja dem på platser som är i direkt solljus. Också vara säker på att dölja dem precis innan ägget jakten börjar, så att de kan återföras till kylskåpet innan de förstör. Om hårdkokta ägg har varit utomhus för mer än två timmar, eller har haft sina skal öppnade medan utomhus, inte äta dem.


  

Kommentar