Camping Around Litchfield, IL

July 17

Camping Around Litchfield, IL


Litchfield, Illinois, bommar under sommarmånaderna som besökare från hela landet resa Route 66 i dess historiska centrum, hem för den äldsta restaurangen och drive-in teater längs Mother Road. Litchfield övriga huvuddrag är Lake Lou Yaeger, ett mecka för den allvarliga fiskaren, båtägare och vattenskidåkare. För dem som vill sova under stjärnorna till den milda ljudet av vågorna som slår mot stranden, ett antal campingområden är inom en 10-mils radie av Litchfield.

Lake Lou Yaeger Adventures

Staden Litchfield driver en 300-acre park med två camping vid sjön Lou Yaeger. Vattenskoter och andra vattenskotrar är tillåtna på sjön på vardagar, och båtar har inga hastighets eller hästkrafter gränser. Licensierade fiskare kan fiska bass i lager sjön, och bevakade avgiftsbelagda simning finns på huvud marina. Öppet april om oktober har parkens mindre campingplats 44 husvagnsplatser med vatten och elektrisk anslutning, medan 350-platsen primitiv camping har sjön platser som hyrs av säsongen, med de flesta platser endast nås med båt. Om du föredrar mer livets goda, två hytter med sängar, elektricitet och luftkonditionering finns tillgängliga.

Honung av en campingplats

Honey Bend Campground & Resort är mindre än 6 miles utanför centrum Litchfield, men dess lantligt läge mitt sädesfält och gröna ängar känns miles från civilisationen. Med undantag för ett tåg som går genom området ett par gånger om dagen, är det familjevänliga park lugn och tillbakalutade. Långsiktiga campare upptar många av de fullständiga och partiella hookup webbplatser som kantar den ena sidan av parken, men natten campingplatser är centralt belägna till en tvättstuga, toaletter och duschar. Campingen har en mängd bekvämligheter, inklusive en lekplats, pool och minigolfbana. Ta med dina spön och rullar för licensierade mete vid parkens små fiskedammar.

Skugga och en sandstrand

Även om ligger i en avskild, trädbevuxen miljö, är Lankel s lata dagar campingplats i Litchfield nära större motorvägar, shopping och restauranger. Mer än 120 platser med fullständiga och partiella uppkopplingar är instoppad mellan höga träd som skuggar 28-tunnland egendom. Ett lager 5-acre sjön ger licensierade fiskemöjligheter och en andra sjön erbjuder en sandstrand för bad. Toaletter, varma duschar, är en soptipp station och läger butiken centralt beläget, och hästskor, basket och planerade aktiviteter - inklusive hayrides, potlucks och bingo - hålla campare upptagen från april till oktober.

Tystnaden och mer quietude

Året runt Kamper Kompanion RV Park är en liten campingplats med nästan 30 fullständig anslutning platser på 10 nivå tunnland. Även om du inte hittar någon vattenbaserade underhållning på detta lugn park, Lake Lou Yaeger och Litchfield Museum & Route 66 Welcome Center är mindre än 8 miles away och pizza lederna och glassbarer finns inom gångavstånd. För de som hellre vill koppla på campingen, en lekplats och hund park är på plats, och trådlöst internet och satellit-TV finns.

Utomhus Lovers 'Paradise

Öppet från april till oktober, är Rainmaker Campground inbäddat längs stranden av sjön Lou Yaeger, cirka 8 miles öster om Litchfield i Butler. De flesta av dess 225 platser upptas av permanenta släpvagnar, men cirka 25 är öppen för natten resenärer. Omgiven av vandringsleder som slinga runt sjön och skogsmiljöer, har djurvänliga park mycket att hålla friluftsentusiaster aktiva. En ramp och brygga är på plats för båtliv och paddling möjligheter, och licensierade fiskare kan kasta linjer för bas, gös, crappie och havskatt. Lördag eftermiddag sjö partier, en lekplats, stege golf och volleyboll spel lägga till det roliga.


  

Kommentar