DIY Wire Hamster Burar

May 13

DIY Wire Hamster Burar


Hamstrar är ett husdjur, men de kommer med kostnader. Mat och leksaker för hamster lägga upp, så överväga att göra din egen tråd hamster bur. Med bara några verktyg och rätt typ av ståltrådsnät, är en unik och anpassad bur lätt inom den typiska förälder räckhåll.

Att välja rätt Wire

Hamstrar är små djur så en liten trådnät är nödvändigt att bygga rätt sorts bur. Välj en kraftig trådnät som har hål som är mellan 1/2 och en tum bred. Bur tråd eller nät tråd är bra för de flesta burar. Hönsnät är dock inte så lämpligt, om du planerar att bygga en stabil ram för buren av metall eller 2-by-4 skivor trä. Den hönsnät själv är formbar och böjer lätt, så vem som helst som lutar på den eller droppar något på buren kommer buckla det. Avstå från att använda mantlad mesh tråd som hamstrar kommer tugga manteln bort.

Design

En hamster bur är en enkel fyrkantig låda med en botten område. Buren delen bör vara robust och tillverkad av ett enda ark tråd om det är möjligt. Plan för att skapa ett utrymme som är ungefär två fot lång och 1,5 fot bred eller upp till tre fot långa och två fot bred. Detta ger hamster gott om plats att ströva omkring, men minskar den yta du behöver för att rengöra och hålla full av bäddmaterial. Den nedre delen måste vara fast. En stor, grunt plastbehållare som används för förvaring av skor eller kläder är ett alternativ, den andra är att bygga en trä box från plywood. Eller, sätt en enda plywoodskiva som undersidan av buren.

Sätta ihop

Ett sätt att bygga hamster bur är att börja med ett långt ark av metalltråd som är sex fot gånger fyra fot. Skära av hörnen på viran och lämnar två två-fots avsnitt och en sex-fotdel i form av ett plustecken. Vik sedan över två-fots sektioner och ändarna av de sex fot avsnitt för att bilda en kub form. Fäst dem med 12-gauge tråd eller buntband. Detta är fäst vid bottenpartiet. Eller bifoga en annan nedre delen av nät med tråd till buren för att slutföra lådform. Glida en bit av plywood in i buren innan din fäster den sista sidan för att installera botten av buren.


  

Kommentar