Hur Curb Irriterande Kitten Behavior

July 12

Hur Curb Irriterande Kitten Behavior


Avskräcka din kattunge från att utöva vanliga, irriterande beteenden, såsom repor möbler, aggression och passerar avfall på olämpliga ställen. Du kan göra detta genom att träna din kattunge från en tidig ålder och genom att ge dem en lämplig miljö. Genom att uppmärksamma dåliga beteenden som din kattunge uppvisar du kan förhindra katten från att dessa på i vuxen ålder och njuta av en nöjd husdjur. Beteende frågor kan också orsakas av hälsoproblem, så om kattungen fortsätter att träna konstiga beteenden du bör ordna för din veterinär för att ge kattungen en allmän hälsokontroll för att se till att din katt är frisk.

Instruktioner

1 Stoppa din kattunge från repor möbler i huset genom att tillhandahålla en specialiserad katt klösbräda. Sprätta är ett naturligt beteende för katter att träna och därför är det omöjligt att hindra dem från att göra det, men genom att tillhandahålla en klös kan du skydda dina möbler från att skadas av din katts klor. Kom ihåg att katter repa att markera sitt territorium som de lämnar en doft på repad yta. När en katt har skrapat en viss plats kommer de ofta tillbaka till samma område för att upprepa åtgärden. Avskräcka din kattunge genom att städa alla möbler har han redan skrapat med ett enzym renare att ta bort hans doft. Uppmuntra kattungen att använda skrap posten som han är mer sannolikt att fortsätta att använda det när han har gned doft på den.

2 Placera ett antal kattlådor runt huset om din kattunge passerar avfall på olämpliga ställen. Kattungen kanske inte gillar den plats du har valt för kullen-rutan om det är dragigt, fuktig, bullriga eller upptagen. Experiment med mängden skräp du placerar i facket som vissa kattungar föredrar att det finns mer, medan andra föredrar mindre. Håll kattlådor rena men undvika att använda starka kemikalier, såsom blekmedel som avger en doft. När du fånga din kattunge eliminera utanför ett fack bara säga ordet "nej" i en sträng röst och rengör området noggrant med ett enzymrengöringsmedel för att avlägsna doften av avfallet. Placera kattungen i kattlådan efter måltider för att uppmuntra henne att eliminera det.

3 Skydda dig från kattungens handlingar spel aggression, såsom repor, bita och pouncing genom att lära sig läsa hans kroppsspråk. Se upp för tecken på att kattungen vill spela kamp, ​​såsom en ryckningar svans eller en välvd rygg. Om din kattunge uppvisar dessa tecken omedelbart sluta klappa honom och flytta bort. Du kan också hjälpa din kattunge att bränna mer energi genom att spela med honom med hjälp av en mängd specialiserade kattleksaker. En längd av sträng med en leksak bunden till slutet av det kan också ge många timmars underhållning för din kattunge samtidigt händerna utom räckhåll. Om det är möjligt att anta en andra kattunge så att de två kattungar kan spela slagsmål med varandra. Enligt PetPlace.com spela aggression är benägna att utveckla när kattungen når fyra månaders ålder, även om det kommer att minska som katten mognar.


  

Kommentar