Vad är det korrekta sättet att dricka Tequila?

October 12

Tekniskt sett finns det inget rätt eller fel sätt att dricka tequila --- hur du konsumerar det kommer till dina egna önskemål. Vissa föredrar att göra det som ett skott, andra gillar att smutta det så att de kan njuta av smaken, och en del som en tequila-baserade cocktail som margaritas.

sipping

Människor som gillar att smutta och njuta av några uns av tequila traditionellt använder en lång, smal snapsglas (kallas "Caballito") vill ha en topp-hyllan varumärke, som beskyddare och Don Julio.

Skott

En populär metod för en tequila skott är att ta en lick salt, svälja sprit och biter i en kil av kalk eller citron.

Temperatur

Rumstemperatur är det rätta sättet att tjäna tequila, eftersom det är underförstått att varmare temperatur framhäver dryckens naturliga smak. Vissa begär det kylda eller även fryst, vilket gör den smidig och sirapsliknande.

margarita

Den berömda cocktail efterlyser 1 1/2 uns. tequila, 1 oz. av triple sec (namnet varumärke är Cointreau) och en halv oz. av limejuice. Det kombineras ofta med sour mix och kan serveras frysta eller on the rocks.

chasers

Du kan jaga tequila med klunkar vatten eller ett skott av Sangrita, som är en kryddig tomat apelsinjuice dricka.

pacing

Om du tänker smutta stadigt eller drop, bör alla dricka tequila (och alla andra alkohol) långsamt och sluta när de har fått nog.


  

Kommentar