Vilka är rovdjuren av en röd känguru?

June 20

Vilka är rovdjuren av en röd känguru?


Den röda känguru är en pungdjur som är bosatt i Australien. Det finns en riklig population av dem i det landet. Endast hanen har rödaktig päls; den kvinnliga röda känguru är grå. Röda kängurur, som lever tillsammans i grupper som kallas mobs, kan hoppa nästan 30 fot framåt och når en topp hastighet av 35 km / h.

Byte

Den röda känguru har ingen byte eftersom det är en växtätare, äter gräs och annan växtlighet exklusivt. Den röda känguru, i själva verket kan överleva väl under långa perioder när vatten inte är tillgänglig eftersom det kan extrahera fukt som den behöver från vegetationen den äter. Röda kängurur tenderar att leva i de torra grässlättområden i Australien snarare än våtare gräsmarker, att hitta mat som de behöver i magrare slätt miljöer. Röda kängurur är generellt natt matare.

Dingo

Dingo är stora rovdjur i den röda känguru, liksom andra vilda djur i Australien, såsom den grå känguru. Dingo är vilda, hundliknande varelser. Forskningsstudier har visat att röda känguru populationer frodas i kontrollerade, inhägnade områden som dingoes inte kan komma åt, och deras befolkningstätheten tenderar att vara mycket lägre utanför inhägnade områden. Dingo jagar också småvilt, såsom kaniner och ödlor. De jagar både ensam och i flock.

Man

Röda kängurur inte jagas som spel av människor. Men människor är ett rovdjur av djuret, eftersom den röda känguru sökande efter mat inkräktar ofta på människor designs för mark. I synnerhet röd känguru ibland sköt när de betar på mark av fåruppfödare, äter gräs och annan vegetation som fåruppfödare avsikt för sina får, eller skada andra jordbrukares grödor. jordbrukare får använda stängsel för att hålla ut dingo, som är rovdjur för sina får, men de röda kängurur undantags hoppa förmåga innebär att de kan hoppa över de flesta jordbrukarnas stängsel.

Tasmanian Devils, Eagles och rävar

Den nästan utdöda tasmanska djävulen är en lång tid rovdjur av den röda känguru, men dess nuvarande bristen gör sitt intresse för djur lite mer än en fotnot. Den tasmanska djävulen, som är känd för sin aggressiva, fientligt beteende, blev mottagliga för en form av ansikts cancer som dödade tusentals av djuret under 1990-talet. Eagles och rävar inte lever på vuxna röda kängurur, men ibland äter unga, växande röda kängurur, som kallas Joeys.


  

Kommentar