Hur Cook Asian Style Crab

April 22

Färsk krabba är en dyr restaurang delikatess för de flesta av oss. Det finns många bra recept för färsk krabba, men de flesta av oss är rädda för att prova att förbereda denna hårt skal kräftdjur hemma. Det är inte så svårt som du tror att det är. Prova dessa två recept hemma och njuta av asiatisk stil krabba för en bråkdel av restaurangen pris. Låt inte "Du behöver" lista skrämma dig; ingredienserna är två separata recept. Servera antingen skålen med massor av färsk kokt vitt ris. Var och en av dessa recept kommer att tjäna två till tre personer som en huvudrätt.

Instruktioner

Förbereda färsk hel krabba för matlagning

1 Skölj två hela hårt skal krabbor med vatten. Bänd försiktigt bort det hårda skalet på toppen för att exponera kroppen av krabba. Gå vidare och göra det; detta är den mest skrämmande delen av processen, och det är verkligen lätt.

2 Ta bort den grå svampliknande vävnad försiktigt med fingrarna eller en liten vass kniv, och kassera den. Dessa är lungorna, och de är oätliga. När du gör det, är allt annat bra att äta. Skölj krabba med vatten.

3 Skär av klor och ben, om receptet kräver det. Lätt pund klor och ben med en klubba eller baksidan av köttyxa att bryta skalet. Detta kommer att göra det möjligt för recept smaker för att tränga in i klo och ben kött.

4 Hugga ner mitten av krabbor att skära kroppen i hälften, eller försiktigt pund karossen för att knäcka det, och fortsätta med recept.

Ingefära och schalottenlök Crab

5 Förbered två stora krabbor. Ta bort ben och klor från krabbor. Hacka ned i mitten av krabbor att skära kropparna i halv. Skär varje halv korsvis i tre delar.

6 Förbered dina grönsaker. Skär åtta grön lök i en tums bitar. Ta bort fröna från en liten röd paprika och skär paprikan i tunna strimlor. Skala en fyra tum med en tums bit ingefära och skär den i små strimla.

7 Kombinera 1/2 kopp vatten, 3 msk. vin eller sherry, 1 tsk. socker, 1 tsk. buljong granulat och 2 tsk. av ljus sojasås, allt i en medelstor skål.
I en separat skål, grundligt kombinera 1/4 kopp kallt vatten och 2 tsk. av majsstärkelse.

8 Värm tre msk. av vegetabilisk olja i en wok på medelvärme. Stek ingefära i oljan i en minut. Tillsätt skära upp krabbor och stek under en minut. Lägg sherry blandningen och peppar remsor i grytan. Stek på hög värme tills vätskan kokar. Minska värmen till låg. Sjuda täckt i fyra minuter, eller tills krabba blir röd. (Om du använder kokt krabba, värme bara tills genomvarmt.)

9 Rör om majsstärkelse blandningen att rekombinera. Avslöja pannan och rör i majsstärkelse blandning. Koka tills såsen tjocknar. Tillsätt grön lök och 1/2 tsk. rostat sesamolja. Koka och rör om en minut, sedan servera.

Singapore Chili Crab

10 Förbered en stor Dungeness (eller andra) krabba för matlagning. Ta bort ben och klor. Skölj krabba tillbaka skalet (om tillgängligt) och ställ den åt sidan med krabba.

11 Pund tillsammans tre vitlöksklyftor och en-tums kub av färsk ingefära med en mortel (eller finhacka mycket fint med en kniv). Placera blandningen i en liten skål. Skölj svarta bönor, sedan krossa dem och lägga till dem i vitlök och ingefära. Frö och fint finhacka två heta chili och lägg dem i skålen. Ställ blandningen åt sidan.

12 Värm en msk. av olja i en wok eller stekpanna på hög värme. Tillsätt vitlök-ingefära blandning och koka under omrörning tills mycket doftande (30 sekunder till en minut). Lägg ketchup blandning och krabba, sedan koka under omrörning med en bred spatel tills krabba är varm och såsen kommer till en koka (tre till fyra minuter). Lägg 1/2 kopp hackad koriander till pannan, om så önskas, sedan koka i ytterligare 30 sekunder. (Om du använder förkokt krabba, koka såsen tills tjock, tillsätt sedan krabba och värme genom, fortsätt sedan med receptet.)

13 Vänd krabba och sås ut ur pannan på en tallrik. Omger krabba med kokt ris. Sätt krabba skal ovanpå krabba bitar. Garnera med koriander kvistar, om du använder dem.

Tips

  • Om bara mindre krabbor är tillgängliga, använda en och en halv pund. mindre krabbor att ersätta varje pund av större crab.If du använder kokta krabbor, följ instruktionerna för sprickbildning och separera kroppar och ben, då proceed.If du inte kan hitta kinesiska jästa svarta bönor, ersätta en msk. sojasås.
  • Se till att du köper råa krabbor. Om du inte kan hitta dem, använda kokta krabbor och följ särskilda instruktioner i varje recept.

  

Kommentar