Vad går bra med Bok Choy?

April 17

Vad går bra med Bok Choy?


Bok choy, som har en ljus och uppfriskande smak som par bra med en mängd olika ingredienser, är en kinesisk kål med fina blad som härrör från en tjock ryggrad. Vanligen används i wok och sallader, har grönkål ett krispigt textur när de är färska och en smidig konsistens när det tillagas. De mörkgröna blad av växten är packad med näringsämnen, vilket gör bok choy en frisk tillägg till varje måltid.

Grönsaker

Kockar ihop typiskt andra grönsaker med bok choy; den används i coleslaw och sallat i en trädgård sallad. Lägg choy tillsammans med många asiatiska grönsaker, till exempel vattenkastanjer och bambuskott, i rätter som sträcker sig från fyllning till stek. Den kompletterar söta grönsaker - morötter och paprika - samt en kryddig grönsak som en lök. Bok Choy delikat smak par väl med andra fint smaksatt grönsaker, såsom svamp och purjolök, i rätter som sträcker sig från omeletter till soppor. Dess lätt smak kompletterar också sojabönor i någon form, särskilt tofu.

kött

Din köttberedning avgör om bok chok gör ett bra komplement. Skivad biff wokade i teriyakisås har en ljus och söt smak som par väl med lätt smak av bok choy; Men, köttfärs sjuda i chipotle salsa överväldigar och sammandrabbningar med kål. Bok choy fungerar väl fyllda i en wonton med vitlök kyckling eller kokt krabba, och det smälter positivt med tonfisk eller räkor i en kall sallad, liksom med tärnad fläsk i en ris nudelsoppa.

frukt

Även om inte den vanligaste parning, kompletterar bok choy smaken av några frukter. Bok choy ger tärnad melonsallad en sofistikerad smak och ett stänk av mörkt grön färg. Det tillför en uppfriskande explosion av juice som förbättrar den söta smaken av färska jordgubbar, särskilt i en spenatsallad. Bok choy ger också en ätbar garnering för frukt rätter som sträcker sig från orange fyllda torkade aprikoser till Apple och russin sallad.

Andra ingredienser

Varje typ av ris, från jasmin till vilda, par väl med bok choy, och du kan tjäna något pasta med det. Lätt smaksatt bröd som franska och honung vete, blanda sig med den lummiga gröna grönsaker. De flesta nötter, exklusive hasselnötter, väcka jordig smak att röra-frites med bok choy. Salta kryddor, inklusive soja och fisksås, lägga till en rik smak till ljus kål i en mängd olika rätter. Sötma teriyakisås och dijonsenap tar fram den söta smaken av kål.


  

Kommentar