Hur man frysa skalad vitlöksklyftor

March 30

Hur man frysa skalad vitlöksklyftor


Vitlök håller väl i torr lagring, men frysning kan förlänga hållbarheten ytterligare. De tinade vitlöksklyftor kanske inte har samma skärpa som förvaras torrt vitlök, men de är fortfarande lämplig för användning i tillagade rätter. Metoden för frysning beror på hur du planerar att använda vitlök. Vitlök i olja fungerar bra för användning i sauterade livsmedel och såser, medan hela kryddnejlikor är att föredra för recept som kräver hela eller hackad vitlök.

Instruktioner

Torr Pack Frysning

1 Skala vitlöksklyftorna. Lämna kryddnejlika hela eller hacka dem i mindre bitar, om så önskas.

2 Placera kryddnejlika i en frys förvaringsbehållare. behållare glas frys är att föredra, eftersom doften av snittet vitlök kan ändra smaken av livsmedel som lagras i närheten.

3 Lagra den förseglade behållaren i frysen. Fryst vitlök behåller sin smak för upp till ett år.

Olja Pack Frysning

4 Blanda en del skalad vitlök med två delar olivolja. Placera vitlök och olja i en matberedare.

5 Puré vitlöken tills den når önskad konsistens. Antingen mos tills slät eller lämna några vitlök bitar i olja, som föredras.

6 Häll mosad vitlök till en frys behållare, vilket innebär att 1/2-tums av huvudutrymmet på toppen av behållaren. Förslut behållaren stängd och frysa. Olje packade vitlök inte fryser fast.

Tips

  • Hela, oskalade vitlöks lökar frysa också bra.
  • Dubbel wrap vitlök i två frysförvaringspåsar om du inte har glas förvaringsburkar. Den dubbla lager av plast hjälper till att förhindra lukt överföring i frysen.

  

Kommentar