Ska jag Dammsug My Aquarium Bed?

December 30

Ska jag Dammsug My Aquarium Bed?


Inrätta ett akvarium i ditt hem eller kontor är det perfekta sättet att få skönheten i naturen inomhus. Men utan rätt vård och underhåll, att akvarium kommer inte att behålla sina goda utseende under mycket lång tid. Korrekt underhåll tank är nödvändig för både sötvatten och saltvatten akvarier, och det är viktigt för nya hobby att lära sig allt de kan om att ta hand om sina nya husdjur. Om du planerar att göra dammsugning grus del av underhålls rutin, måste ett antal frågor övervägas.

Proper Filtrering

Oavsett vilken typ av akvarium du arbetar med, är det viktigt att ha korrekt filtrering på plats. En sund och välbalanserad akvarium kommer att ha alla tre typer av filtrering - biologiska, kemiska och mekaniska. Biologisk filtrering använder mikroberna som redan finns i vattnet att bryta ner och lösa akvarium avfall som matrester och upplösta partiklar. Kemisk filtrering använder kemiska processer för att ta bort avfall från vattnet. Kemisk filtrering kan åstadkommas genom att tillsätta aktivt kol till ett befintligt filter eller köper en filterpatron som innehåller kol. Mekanisk filtrering hänvisar till processen att fysiskt avlägsna att avfall från akvariet. En makt filter, till exempel, drar ständigt vatten ur akvariet och kör den genom ett filter, där fina partiklar av smuts och skräp fastnar. Att se till att alla tre filtreringsprocesser finns på plats är viktigare än att rengöra din tank grus med ett vakuum.

Syftet med Gravel Rengöring

Även om korrekt filtrering är av största vikt, kommer en tid när du dammsuger grus för att ta bort smuts och skräp är en bra idé. Till exempel, om ditt akvarium använder en gravel filter, är det viktigt att regelbundet dammsuga substrat för att bibehålla korrekt luftflöde. Utan denna regelbunden rengöring, kan nyttiga mikroorganismer som ger biologisk filtrering dö, och som kan lämna tanksystemet farligt ur balans. Röra upp gruset från tid till annan och titta på mängden smuts som släpps är ett bra sätt att berätta när det krävs en noggrann dammsugning. Om vattnet blir omedelbart grumlig när du rör grus, vara noga med att använda en kvalitet grus vakuum för att avlägsna eventuella ackumulerade smuts och skräp.

Att behandla Tank

En nackdel med dammsugning akvariet sängen är att det är sannolikt att röra upp en hel del smuts och gör akvariet grumlig och oattraktiv. Med hjälp av en kraftfull vakuum och få det vakuum huvudet så djupt in i grus som möjligt kommer att minska detta problem, men risken är några grumling fortfarande inträffa. Användning av ett kommersiellt vatten-clearing produkten kommer att orsaka detta smutsen att klumpa upp så att den kan tas bort av tankens mekanisk filtreringssystem. Dessa produkter säljs på de flesta djuraffärer och akvarium centra - bara vara noga med att använda rätt mängd för din storlek tank.

Det är också viktigt att kontrollera ammoniaknivåer i tanken under dagarna efter dammsugning. I vissa fall biologisk filtrering i tanken kunde avbrytas och om ammoniaknivåerna spik detta kan leda till sjukdom och död i din fisk. Ammoniak testkit är allmänt tillgängliga på djuraffärer. Ett antal produkter finns som kan användas för att behandla frågan om en ammoniak problem upptäcks.


  

Kommentar