Hur man tar bort vävnadslim från hundhår

December 20

Vävnadslim är en medicinsk klister används för att stänga ett sår. Detta läkemedel lim är en mer kosmetisk form av sårläkning, inte så ful eller smärtsamt suturer. Vävnadslim tillåter såret att läka mer naturligt. Emellertid, när såret läker, den vidhäftande ytan skall avlägsnas. Men det är inte så enkelt med hundar som det är med människor eftersom en hund kan bli retbara eller orolig under rengöringen.

Instruktioner

1 Fyll en plastmugg halvvägs med vegetabilisk olja. Doppa en plast, luskam i vegetabilisk olja.

2 borstar genom pälsen med vegetabilisk olja blöt kam försiktigt och långsamt från roten till spetsen, försöker gå med den naturliga riktningen av håret. Doppa kammen i vegetabilisk olja och kamma håret över som behövs, tills alla limmet har tagits bort från din hunds päls.

3 Gnid schampo över den rengjorda päls, väta det med handflatan och massera håret. Skölj med vanligt vatten.

4 Torka din hund och inspektera hennes päls noggrant för eventuell kvarvarande vävnadslim.

Tips

  • Be en familjemedlem eller vän att hjälpa dig att ta bort vävnadslim från din hunds hår. En lugnande röst tillsammans med varsam klappa kan lugna en nervös pooch. Ta din hund till ett tomt rum, där inga andra husdjur eller människor är närvarande, kommer att bidra till att sänka nivån av spänning.
  • Wrap din hund i en handduk för att få henne att känna mer bekväm och förhindra onödiga rörelser som kan leda till att klöst.
  • Använd generiska vegetabilisk olja som jordnötsolja eller tea tree-olja kan vara skadligt för din hund vid förtäring.
  • Kemiska rengöringsmedel såsom aceton eller alkohol kan ge din hund en stickande känsla.

  

Kommentar