Hur använder jag en biljett dispenser med en dator?

March 24

Hur använder jag en biljett dispenser med en dator?


Datoriserade biljettautomater finns på många flygplatser, tågstationer och bussterminaler är ett snabbt och bekvämt sätt att kringgå de långa raderna som normalt återfinns vid biljettkontor. Om du köpt ett flygplan, tåg eller buss biljett online, kan du ofta använda ditt kreditkort eller mottagningsbevis för att hämta din förbetalda biljett från en av dessa maskiner. De flesta tunnelbanesystem har också datoriserade system, som gör att du kan köpa biljetter på stationen.

Instruktioner

Hämta ett köpt biljett från en datoriserad Ticket Dispenser

1 Läs instruktionerna på biljettautomaten för att avgöra hur man ska börja. Vanligtvis kan du trycka på skärmen för att aktivera transaktionen.

2 Scanna streckkoden för din utskrivet kvitto eller sätta kreditkortet som används för att köpa din biljett när du uppmanas.

3 Använd den fysiska eller på skärmen knappsatsen slå in ditt kvitto bekräftelsekod om du uppmanas att göra det. Ditt namn och resan kommer att visas på skärmen.

4 Tryck på ditt namn och resa för att bekräfta att detta är resan önskas.

5 Stämpla i ditt kortnummer ATM / kreditkort via knappsatsen, om du uppmanas att göra det.

6 Tryck på skärmen "Skriv ut" för att skriva ut din biljett.

Köpa en biljett från en datoriserad Ticket Dispenser

7 Läs instruktionerna på biljettautomaten för att avgöra hur man ska börja. Vanligtvis kan du trycka på någon av knapparna på maskinen för att starta transaktionen.

8 Välj vilken typ av biljett du behöver genom att trycka på knappen som ligger i linje med din resa önskas.

9 Välj antal resenärer och om resan är enkelriktad eller rundresa genom att trycka på lämpliga knappar eller inte. Datorn kommer att beräkna priset på din biljett (s).

10 Sätt mynt, dollarsedlar, eller ditt kreditkort när det efterfrågas. Maskinen kommer att avstå din biljett (er) och förändring, om det behövs, när du har betalats i sin helhet.

11 Ta din biljett (er) från dispenseringsområdet.


  

Kommentar