Kan man äta Edamame Shells?

January 15

Kan man äta Edamame Shells?


Edamame serveras ofta i sina skal, eftersom tekniskt skalen är ätliga, men det betyder inte att du vill att mumsa ned på en platta med dem. De fibrösa, hårda skal är svårt att tugga och ganska ett träningspass för din käke. Istället äter de inre bönor för anbud och näringsrika mellanmål eller inkludera dem i din måltid i ett antal kreativa sätt.

edamame 101

Edamame är unga, gröna sojabönor skördade flera månader före förfallodagen. Avnjutas i Japan sedan Edo-perioden, som började på 1600-talet, de är ett klassiskt varmt väder mat oftast haft som ett mellanmål mat eller ens en förrätten. Färska edamame finns på specialbutiker under höjden av sin skörd under sommarmånaderna; dock de mest finns i frysdelen av livsmedelsbutiker, både i sina skal och skalade.

Matlagning Edamame i Pods

Fryst edamame skållas för att stoppa den enzymatiska processen som annars skulle försämra texturen och smaken av edamame medan frysta, så mycket lite kokning behövs för att erhålla anbud edamame. Ta en kastrull med saltat vatten till en koka och lägga edamame till den. Koka kapslar till två till tre minuter innan den hälldes in dem i ett durkslag svalna och snabbt torr. Medan den fortfarande är varm, strö edamame med salt och servera. Att äta, ta en pod munnen och pressa tills bönorna pop i munnen.

Lägga till Edamame

Edamame, liksom andra bönor är hög halt av protein och kompletterar både vegetariskt och kötträtter för att ge smak och näring. Införliva dem i vardagliga recept, med hjälp av frysta skalade variation i rätter som risotto och stekt ris, och i wok för en snabb och-enkel lösning. Du behöver inte tina skalade edamame, utan i stället helt enkelt lägga till dem i en skål, så åtminstone tre till 5 minuter matlagning tid att värma igenom. Lägg kokt edamame till en bönsallad eller mos dem till ett dopp för en variant på detta klassisk asiatisk mat.

Välja och lagra Edamame

Även färska edamame måste kokas eller ångas för att mjuka upp den inre bönor. Koka dem i saltat vatten i 5 minuter, avlopp och lätt salt dem precis som du skulle fryst edamame. Förvara färsk edamame i en andas påse vid rumstemperatur i upp till två dagar. Store fryst edamame för upp till 12 månader och kokta edamame för upp till fyra dagar kylda.


  

Kommentar