Hur man undvika att somna under körning

May 4

Jag har gjort en hel del långväga körning samtidigt på universitetet och det fanns tider när man kör på den tråkiga, aldrig sinande två motorväg, verkligen hade jag att kämpa för att hålla sig vaken! Här är några tips om hur man undviker att somna vid ratten.

Instruktioner

1 Försök att få tillräckligt med sömn i förväg om du kan planera det. Du bör sträva efter 7+ timmars sömn (eller vad som anses vara en fullständig nätter resten till dig eftersom vissa människor inte behöver så mycket sömn som andra) för att känna sig helt utvilad. Det är dock inte alltid möjligt att planera framåt eller få så mycket sömn som du vill så resten av dessa steg är att hjälpa dig och dem omkring du är säker på vägen.

2 Rulla ner fönstren. Få lite frisk luft i ansiktet för att väcka dig. Om det är vinter, är den bitande kall luft bra för att vakna upp dig och gör dig mer alert. Om det är varmt ute, spränga luftkonditioneringen i ansiktet.

3 Smälla själv. Jag är seriös! Om det finns inget där att dra över och dåsighet får dig att börja vilja blunda för bara några sekunder ... inte! Smälla dig i ansiktet ett par gånger för att vakna upp!

4 Ta en stor flaska vatten på resan med dig. Och om du kan, fylla upp med ett gäng av is och sedan råga med vatten innan du reser. På så sätt kommer du att ha kallt uppfriskande vatten för att undvika uttorkning och känslan vaken.

5 Ta en paus. Om du verkligen kämpar, ta en paus! En hel del av bilolyckor orsakas av dåsig förare. Min läkare pappa alltid berättade för mig att köra när det verkligen trött är lika illa som att köra under påverkan av alkohol. När du mycket sömnbrist, din reaktionstider och samordning är inte mycket bättre än en berusad person. Hitta en pit stop och ta en paus. Låsa dörrarna och ta en 15 minuters tupplur om du måste. Det är bättre att vara sent än aldrig göra det alls från att somna vid ratten. Stanna så mycket som du behöver.

6 Föra ett mellanmål, men inte en påse chips. Undvika fet mat som får dig att känna mer slö. Mellanmål på vissa planteras eller frukt och vissa protein. Ett äpple och en smörgås med jordnötssmör och sylt skulle fungera bra. Om du bara vill ha något att mumsa på, ta en påse med trail mix och vissa torkade bananer segment. Om det enda alternativet är att få något från en automat och det finns ingen trail mix, några jordnötter M & Ms och Sun Chips kommer att ge dig lite protein och kolhydrater för att hålla dig igång.

7

Varje gång du kommer att köra ett tag, se till att du planera i förväg så att du kan få tillräckligt med sömn och få rätt saker du behöver för att hjälpa dig hålla sig vaken, liksom isvatten och mellanmål. Och kanske en kudde och filt i fall du behöver för att dra över för en 15 minuters snooze i baksätet. Se bara till att det verkar som ett säkert område och glöm inte att låsa din dörrar!

Tips

  • 2008 [CCROCK]. Kopiering helt eller delvis är strängt förbjudet

  

Kommentar