Hur man skickar Hummer

April 23

Hur man skickar Hummer


Levande hummer kan vara svårt att skal, kock, och fartyg. Det är dock möjligt att skicka hummer till familj och vänner så länge det sker under rätt förhållanden. Levande hummer måste vara hårt skal, har tillgång till syre, och kylas för att komma fram tryggt och säkert på mottagarens dörr.

Instruktioner

1 Skicka hårt skal hummer snarare än mjuka skalade hummer. Skillnaden är att mjukskaliga humrar nyligen har molted, lämnar dem utsatta för väder och vind. Hård skalade hummer är mer robusta. De innehåller också mer kött.

2 Svälta hummer för tre dagar före leverans. De kommer att behöva konsumera mindre syre om de inte har varit utfodring, och är mycket mer benägna att överleva transporten där de kommer att ha begränsad tillgång syre.

3 Förvara hummer i en lagringstank vid 45 grader F eller mindre före leverans.

4 Köp en trä, frigolit eller isolerad vattentät kartong transportlåda med lameller som erbjuder ½-tum av ventilation.

5 Packa botten av backen med is och täck med rockweed. Se till att det finns tillräckligt med rockweed att täcka isen, så att de humrar inte kommer i kontakt med den. Du vill att kyla hummer, inte frysa dem. Rockweed lägger också fukt till lådan, hjälpa hummer överleva.

6 Håll hummer klor insvept i gummiband. Placera hummer ovanpå rockweed och försegla lådan.

7 Ship hummer natten. Hummer kan överleva fyra till fem dagar av vatten, men natten sjöfart tillåter dem att förbli i kylskåp under hela resan och ser till att de kommer att vara frisk när de anländer till sin destination.

Tips

  • Om sjöfarten hummer i varmt väder, packa isen runt lådan och täck med en presenning. Om sjöfarten hummer i kallt väder, skicka dem i en sluten lastbil säng i stället för en öppen ett.
  • Använd inte torris att kyla transportlåda, eftersom det frigör koldioxid när den värms och asphyxiates hummer.

  

Kommentar