Hur man gör bättre Brown Rice

July 6

Även om många människor tror att vitt ris ser bättre än brunt, avlägsnar poleringsprocessen flesta mineraler, vitaminer och fibrer som gör brunt ris så hälsosam mat. Här är två mycket olika recept för att göra brunt ris som slår vitt ris varje dag.

Instruktioner

Spis-top Rice

1 Skölj en kopp brunt ris i en skål med kallt vatten. Dränera, täck med kallt vatten och låt det dra i 30 minuter. Låt rinna av igen.

2 Belägga botten av en 2 quart kastrull med en tesked olivolja. Placera krukan på en brännare vände sig till medelvärme. Överför brunt ris i grytan och rör om försiktigt över värmen för 2 eller 3 minuter, tills det luktar gott.

3 Tillsätt 2 koppar vatten och en tesked salt. Vrid brännaren för hög värme och rör försiktigt tills blandningen kommer till en full koka. vrid sedan värmen till låg, täck kastrullen ordentligt och låt brunt ris sjuda i 40 minuter.

4 Stäng av brännaren och låt riset sitta tyst i ytterligare femton minuter. Ta av locket och ludd upp riset med en gaffel. Du kommer att ha ca 2 1/2 dl brunt ris. Lägg valfria ingredienser som du vill och servera genast.

Bakad Rice

5 Skölj en kopp brunt ris i en skål med kallt vatten. Dränera, täck med kallt vatten och låt det dra i en timme. Låt rinna av igen.

6 Sprid ris jämnt i botten av baknings skålen, och ställa in ugnen för att förvärma till 235 grader.

7 Kombinera 2 koppar vatten med olja och salt. Ta till en fullständig koka på hög värme. Häll sedan försiktigt över brunt ris.

8 Täck ugnsform med två lager av tunga aluminiumfolie och placera det på mitten rack i ugnen.

9 Baka brunt ris för en timme. Ta sedan bort den från ugnen och ludd upp det med en gaffel. Lägg valfria ingredienser önskas, och återhämta sig med folien.

10 Låt råris sitta tyst i ytterligare 10 minuter, sedan servera genast.


  

Kommentar