Eye Beauty Tips

July 20

Eye Beauty Tips


Dina ögon kan reflektera mer än bara dina känslor; de återspeglar din goda hälsa, också. För mycket studerar, datorarbete, vind, allergener och damm kan resultera i röd-randiga eller svullna ögon. Dessutom, tung eyeliner eller ögonskugga appliceras på fel sätt kan göra dina ögon praktiskt taget försvinna i ansiktet i stället för att öka dem.

Eye Health

Enligt Eye Care Source hemsida, blodsprängda ögon är vanliga. Detta kan vara resultatet av överansträngning av ögonen och inte ha en ordentlig ljuskälla vid läsning eller arbeta. Allergier, kan damm och vind också orsaka röda ögon.

Att behandla tillfällig rodnad i ögat, använder over-the-counter ögondroppar. Om ditt öga problem är på grund av allergier, ta en antihistamin, som finns på alla apotek, livsmedelsbutiker eller rabatt butik. Torrhet kan orsaka blodsprängda ögon, och kan avhjälpas med en konstgjord tårar lösning. Undvik alltid gnugga ögonen, eftersom bakterier kan komma från dina smutsiga händer och orsaka infektioner, gnugga ögonen kan också orsaka näthinneavlossning.

När du är osäker, boka en tid med en ögonläkare, särskilt när man upplever oskärpa syn eller svårt att läsa eller se långt bort föremål. Enligt Mayo Clinic rapport om synundersökningar, bör barn i skolåldern har en vanlig synundersökning var 2 år eller som rekommenderas av deras barnläkare. Om du är en frisk vuxen som har upplevt några problem med synen, så ska du få en examen en gång i 20-årsåldern och två gånger i 30-årsåldern. Äldre vuxna i åldrarna 40 till 65 bör ha en tenta varje 2 till 4 år om inga problem presentera sig. Efter 65 års ålder, är en årlig tenta rekommenderas. Personer med en familjehistoria av synproblem eller med en kronisk sjukdom som diabetes bör kontrolleras oftare som rekommenderas av din vårdgivare.

Att få tillräckligt med vila är avgörande för ögat hälsa, och kommer att bidra till din allmänna välbefinnande.

En hälsosam kost rik på vitaminer och antioxidanter är avgörande för gott öga hälsa.

Makeup tips

Hemligheten att tillämpa ögonmakeup är att använda en lätt beröring. Tung makeup på ögonen tenderar att se skrämmande eller demoniskt, om du går för en riktigt dramatisk effekt såsom Halloween.

Ögonskugga kommer i alla regnbågens färger. Enligt Beauty-och-makeup-tips hemsida, de färger som ser bäst på sval, blek hudtoner och de som har ljusblå, blågrå, djupblå, klara gröna eller mörkbruna ögonfärger är mjuka pastell svala färger. Kvinnor med oliv, gul eller mörk hud bör leta efter varma toner. Dessa jordnära eller gyllene färger skugga ser bäst på ögon som är mellanblått, hassel grön eller mellanbrun färg.

Tillämpa ögonskugga behöver inte vara svårt. Du kan använda en till tre nyanser för att komplettera dina ögon. Den lättaste skugga ska användas från toppen av din övre fransarna till ögonbrynet område, som sträcker sig färgen bara något utanför vecket i ögat. Ett medium skugga bör appliceras på ögonlocken. Den mörkaste skugga ska användas just där ögat luckan är, och se till att följa den naturliga bågen i ögat.

Eyeliner bör alltid appliceras med en lätt beröring. Undvik att dra eller rycka den känsliga huden i ögat. Liner kan tillämpas under nedre fransarna och ovanför de övre fransarna. Hålla så nära ögonfransarna som möjligt. För att göra dina ögon verkar större, tillämpa liner bara från eleven utåt.

Mascara är pricken. Undvika klumpar genom att ta bort dem med en torr mascaraborste. Om inte din hudfärg är extremt blek, bör du alltid använda en svart eller svartbrun nyans av mascara.

En mycket viktig och ofta bortglömd teknik för att ha vackra ögon är att aldrig gå till sängs med smink på. Särskilda ögonmakeup removers finns tillgängliga, men mineralolja eller babyolja är ett billigt och effektivt sätt att ta bort det.


  

Kommentar